Kulcsszó keresés /


Mai mosoly: a világ legfinomabb melegszendvicse

  • 2013. július 03.

A croque madame, vagy croque monsieur, a világ két legfinomabb melegszendvicse. A gruyere sajt, ahogy belesül és a béchamel mártás, ami olyan különlegessé teszi, a Madame-nál pedig ezt egy forró tükörtojással mespékelik. Ezért lettek a reggeli ételek mennyei mannái. Benne van minden, amiről egy fáradt reggelen álmodozunk.

olvass tovább

Maimosoly: a macaronról

  • 2013. június 22.

Azt hiszem megszállott vagyok! Csodálatos forma, a szivárvány összes színében elkészíthető, fantasztikus állag, sokféleképpen variálható ízvilág, egyszerűen megunhatatlan. Állandó fejtörést is okoz egyben, vagyis mondhatnám hogy okozott.

olvass tovább

Mai mosoly: szülinapi vacsora

  • 2013. június 18.

Anyukám szülinapja ma van, ezért tegnap hazarohantam a munkából és szuper vacsorát rittyentettem neki. Nála nem kell nagy faksznit csapni, tigrisgarnéla minden mennyiségben!!! és valami finom tészta. Így is lett. Újítás, de 30 perc alatt kész van és isteni. Ezúton is Nagyon Boldog Születésnapot Neked Mami! ♥

olvass tovább

Mai mosoly: reggelizz úgy, mint egy király

  • 2013. június 16.

Én egy reggelizős típus vagyok, nem is értem azokat akik nem szeretnek reggelizni. Szerintem a világ legjobb dolga, egy kiadós reggeli egészséges, és egyébként is tartja a mondás “reggelizni mint a királyok”!

olvass tovább

Mai mosoly: lazacos spagetti-favorit

  • 2013. június 10.

Éljenek az olaszok és a tésztaételek! Ez a tésztarecept, mindenki kedvence (higgyétek el!), még annak is, aki a halat annyira nem annyira szereti. Pedig halat enni kell, mert nagyon egészséges. Szóval hetente egyszer tessék halat enni!

olvass tovább

Mai mosoly: eperlekvár házilag

  • 2013. június 08.

Szóval eperlekvár. Sajnos idén későn jön el az eper befőzés ideje, még ezek az eprek is inkább magában ehetőek voltak. Pedig az eperlekvár befőzésének eljövetele a nyár kezdete számomra. Viszont most volt lehetőség nagy mennyiségben lekvárt főzni. Az eredmény mennyei. Hajrá Gyerekek! Befőzni jó!

olvass tovább

Szekszárd és az úti pogi

  • 2013. június 06.

Az útipogi története tavalyra nyúlik vissza, amikor is Török-Bognár Renáta kiposztolta a medvehagymás pogácsa receptjét. Azóta akárkinek megsütöttem, aranyba foglalja a nevem. Szóval Reni ezúton is köszönöm. Kicsit persze változtattam rajta, de nem azért mert nem volt jó úgy ahogy volt (tökéletes), hanem kitaláltam, hogy kipróbálom tejföllel elkevert túróval, és vaj helyett házi kacsazsírral, valamint újhagymával.

olvass tovább

Mai mosoly: epersali

  • 2013. június 04.

A tavalyi szezonban ettem először ilyen salátát. Imádtam! Azóta csinálom magamnak is, amikor eper szezon van, sokféle sajttal és egy jó kis dresszinggel. Most rebarbara vinaigrette-tel készítettem, jó erős lyoni camembert-rel, karamellizált körtével és ropogós dióval. Próbáljátok ki, nagyon friss és nagyon fincsi.

olvass tovább

Mindentbele frittata

  • 2013. május 24.

A Mosoly Bisztró Dorszija ismét egy újabb, fantasztikus étellel kedveskedik nekünk, ami könnyen elkészíthető kis különlegesség, amolyan 'mindentbele' pite.

olvass tovább

Tészta és spárga

  • 2013. május 18.

Tényleg ez lesz az utolsó spárgás bejegyzésem, de nem tudok ellenállni, imádom! Ez egy szuperjó zöldség, és ezúttal a tészta szerelmeseinek kedvezek. A körülöttem élők kedvenc olasz tészta feltétje a carbonara szósz, s ha már van itthon spárga akkor miért ne legyen spárgás carbonara a tésztánkon, gondoltam én, és milyen jól tettem, mert imádták.

olvass tovább