Kulcsszó keresés /


Indul az idei esküvőszezon!

  • 2015. január 09.

Akik nem állnak a házasság küszöbén, talán nem is sejtik, hogy január-februárban dübörög igazán az esküvőszervezés szezonja. A legtöbb ara nyári menyegzőről álmodik, ehhez azonban már az év elején neki kell látni a részletek kidolgozásához, a helyszín, a ruha és a menü kiválasztásához, hogy a nagy nap küszöbén már nyugodtan, felhőtlen örömmel teljen a várakozás.

olvass tovább

Karácsonyi köszöntő

  • 2014. december 24.

Bármennyire szerettem volna elkerülni, a végére mégiscsak összecsaptak a fejem felett a hullámok. Úgy néz ki, nem lehet megúszni a karácsonyt enélkül. Tudomásul kell vennünk, a XXI. század velejárója, hogy szinte beájulunk a karácsonyfa alá 24-én. Amennyiben ezt képesek vagyunk elfogadni és ezzel párhuzamosan el tudjuk engedni a tökéletes karácsonyi menü, ajándékok, dekoráció eszményét, máris sokat tudunk segíteni magunkon.

olvass tovább

Anyu süt: ünnepi Pavlova torta

  • 2014. december 22.

A karácsonyi menü egyik legizgalmasabb része minden kétséget kizárólag a desszert. Az persze alap, hogy van bejgli, meg mézeskalács, meg készülnek aprósütik, meg ízlés szerint még ki tudja mi minden, de valami fenséges desszertköltemény azért kell a vacsora végére.

olvass tovább

Szörényi Örs konyhája: Az a bizonyos karácsonyi menü

  • 2014. december 19.

Ígértem nektek, hogy megosztom veletek a mi karácsonyi menünk receptjét, Előre bocsátom, hogy én a gasztronómiában „mindenevő” vagyok. Szívesen próbálok ki új eljárásokat, szokatlan ízeket, párosításokat, de a tradicionális konyhát is nagyon kedvelem. Karácsonykor azonban a hagyománytisztelő énem kerekedik felül.

olvass tovább

Terítéken a legjobb légi menük

  • 2014. október 27.

Egy átlagos utazónak, aki hosszú repülésre szánja el magát, az átlagos menüt látva biztosan nem az „ízletes”, „ínycsiklandozó” és „kifogástalan” szavak jutnak eszébe. Persze a luxusjáratok kínálatával teljesen más a helyzet. A Saveur gasztromagazin vállalkozott arra, hogy összegyűjtse napjaink legfinomabb légi fogásait, idén pedig másodjára osztották ki a „Culinary Travel Awardot” a legjobbak számára.

olvass tovább

Bazsalikomos töltött paradicsom tzatzikivel

  • 2014. július 17.

Mostanában rákaptam a könnyű, nyári ételek elkészítésére, mert nemcsak a gyomromat kímélik ezek a menük, de időm is sokkal több marad másra. Ez a töltött paradicsom tipikusan vegetáriánus ételként is értelmezhető, ha nem rak az ember szalonnát a töltelékbe. Én most raktam, és bevallom, nagyon jól esett.

olvass tovább

Grillezett camambert mézes mandulával

  • 2014. július 03.

Ez a mostani cikk nem is igazán recept, sokkal inkább egy jó tipp egy könnyed nyári ebédhez, amikor senki sem akar órákat eltölteni a konyhában ácsorogva, de a zacskós leves ki van zárva egyértelműen. Csupa friss dolog van benne, és aki olvasta a hétfői cikket a házi meggylekvárról, érteni fogja hogyan is született meg ennek a menünek a gondolata.

olvass tovább

A tökéletes vasárnapi ebéd

  • 2014. június 13.

A hazai háztartások zömében vasárnap húsleves és rántott hús kerül az asztalra, és ez tényleg nem sztereotípia. Én sajnos egyikért sem rajongok túlzottan (na jó, a leves azért jól szokott esni), úgyhogy ki kellett találnom a saját hétvégi menümet. Így alakult ki a zöldborsós töltött csirkecomb, és gratin burgonya, azaz tejszínes rakott krumpli.

olvass tovább

Magánóvodai menüsorokat teszteltünk

  • 2014. június 11.

A közelmúltban írtunk arról, hogy az állami óvodák közül milyen sok nem felel meg a közétkeztetés számára előírt javaslatokkal. Vajon a méregdrága magánintézmények hogy állnak az egészséges étkeztetéssel? A megadott szempontok szerint elemeztünk néhány véletlenszerűen kiválasztott menüsort, melyek között van fővárosi, Pest megyei és vidéki is.

olvass tovább

Fúziós vega vacsi

  • 2014. május 06.

Van benne egy kis orosz, egy kis ázsiai, meg egy kis indiai. És pofon egyszerű az egész, ellenben sok embert lehet vele jól lakatni. Nem szándékosan húsmentes menü, egyszerűen nem volt most szükség rá. Ha pedig valaki a vegán étrendet követi, annak is könnyen átformálható a recept, az alapanyagokat tekintve.

olvass tovább