Kulcsszó keresés /


Narancsos répakuglóf

  • 2017. november 18.

A répát sokféleképpen fogyasztjuk: levesbe, főzelékként, salátába, ismert kellemes édeskés íze, magas béta karotin tartalma. Pontosan az édes íze miatt kitűnő süteménybe is. Az most következő desszert az úgynevezett „fütyülős „sütemény. Az alábbi recept, természetesen egy alakbarát verzió.

olvass tovább

Fördős Zé az 'Ország Levesét' keresi

  • 2017. november 15.

A Magyarországon 25 éve jelen lévő Bonduelle két újdonsággal bővítette fagyasztott termék-portfólióját. Európa zöldségspecialistájának is minősített márka a krémleves- zöldségkeverékek kategóriában fejlesztett: most már sütőtök és karfiol-krémleves alapot is kínál a fogyasztóknak. A termékbevezetést egy országos, nyereményjátékkal egybekötött kampány is erősíti, amelynek arca a népszerű gasztro-blogger: Fördős Zé.

olvass tovább

10 dolog, amit a nagymamám a szerelemről tanított

A nagymamámmal töltött idő a mai napig nagyon értékes nekem. Apró, jó kedélyű, szókimondó asszony, akit mindig a szíve vezetett, és aki mai napig csordultig van szeretettel. Gyermekkorom nagy részét nála töltöttem, nagyon sokat nevettem vele régi történeteken, neki köszönhetem az igazi falusi húsleves receptjét, ami végül sohasem lett olyan finom, mint amit ő készített; tőle tanultam meg, hogy sosincs lehetetlen és, hogy minden rosszból van kiút.

olvass tovább

Top10: Natalie Portman kihagyhatatlan filmjei

  • 2017. június 09.

Natalie Portmant kislányként ismerhette meg a világ Luc Besson Léon a profi című filmjében, mára pedig az egyik legismertebb és legsikeresebb színésznő, aki kedvességével, éles eszével és kifinomult stílusával rajongóit és kollégáit egyaránt leveszi a lábukról. 36. születésnapja alkalmából most az ő legjobb filmjeit gyűjtöttük össze.

olvass tovább

10 alkalom, mikor Emma Watson megjelenése kivívta a divatvilág legmélyebb tiszteletét

  • 2017. április 15.

A ma 27. születésnapját ünneplő színésznő 2014-ben diplomázott a híres Brown University irodalom szakán, okleves meditáció- és jógaoktató, illetve a nemek közötti egyenjogúságért küzdő aktivista. Mindezek mellett pedig stílusikon - az alábbi összeállításban bebizonyítja, hogy igenis lehetséges csupán feketével, fehérrel és földszínekkel a publikum éltető figyelmét élvezni.

olvass tovább

Rozmaringos barack krémleves recept

  • 2017. április 11.

A kellemes meleg, amely mostanában megörvendeztet minket egyre inkább arra sarkall, hogy valamilyen hideg, mégis finom, gyümölcsös ételt készítsünk, amely bármely napszakban megállhatja a helyét. A múlt héten már elhoztuk egy isteni finom eperkrémleves receptjét, amit mentával bolondítottunk meg, most pedig a kissé pikánsabb, rozmaringos barack krémlevest ajánljuk mindenkinek, aki valami különlegességet szeretne készíteni.

olvass tovább

Mentás eper krémleves recept

Egyrészt itt a nyakunkon az eperszezon, másrészt pedig egyre szebb és szebb az idő, illetve melegebb a hőmérséklet, így elérkezett a friss, hűsítő krémlevesek ideje. Elsőre talán nem is gondolnánk, de a mentával fantasztikusan fel lehet dobni ezt a már önmagában is nagyon finom levest, ami akár desszertként is megállja a helyét.

olvass tovább

15 mondat, ami minden pasit levesz a lábáról

  • 2017. január 20.

Mi nők imádjuk, ha legyezgetik az egónkat, és szép szavakkal, bókokkal halmoznak el minket. Néha viszonozzuk a gesztust, és ha másként nem is, legalább hízelgő mondatokkal emlékezzünk meg a Valentin-napról. Íme, néhány kedves szó, ami garantáltan minden férfinak jól fog esni.

olvass tovább

Szilveszteri lencsesaláta, ahogyan mi szeretjük

Kiskorunk óta tudjuk, hogy szilveszterkor és újév napján lencsét kell enni, mert szerencsét hoz, gazdagságot, egészséget; szépek is leszünk tőle és még ráadásul nagyon-nagyon finom is. De ki mondta, hogy a lencse csak leves és főzelék lehet? Ha még nem tudod mivel lepd meg újévkor barátaidat, szeretteidet, próbáld ki ezt az egyszerű, gyors, pikáns és szemet gyönyörködtető lencsesaláta receptet.

olvass tovább

Melengető ételek hűvős napokra

  • 2016. december 07.

Táplálkozásunknak alkalmazkodnia kell az évszakokhoz. A nyáron nagyobb mennyiségben fogyasztott nyers ételek, a saláták, gyümölcsök hűtő hatásúak, a gabonák, levesek, főtt ételek melegítő hatású ételek. Azonban a hideg idő beköszöntével igyekeznünk kell váltani, ezzel támogatva szervezetünket.

olvass tovább