Kulcsszó keresés /


Igazi gasztroínyencségekkel vár a VII. Gönci Barack Vigasság

  • 2018. július 04.

Mennyei ízorgia, fenséges gasztro kavalkád: Lekvárok, mézek, szörpök, pálinkák és egyéb barackos finomságok várnak azokra, aki kilátogatnak majd a VII. Gönci Barack Vigasságra, melyet július 6-7. között rendeznek meg Boldogkőváralján. A kétnapos barack ünnepen minden az édes gyümölcs körül forog majd, a zempléni térségben barackból fonják a kerítést is...

olvass tovább

Átadták a Gourmet díjakat

  • 2018. május 22.

Idén is hatalmas volt az érdeklődés a legmenőbb hazai gasztrofesztivál iránt. A négy nap alatt több mint húszezren jöttek el a OTP Bank Gourmet Fesztiválra, a Millenárisra.

olvass tovább

Indul a 6. MOL Nagyon Balaton!

  • 2018. május 20.

A Pünkösdi nyitóhétvégével hivatalosan is elrajtol a 6. MOL Nagyon Balaton, mely a Balaton Régió eseményeit májustól-októberig átfogó, nagyfesztiválokat, kulturális programokat, különleges gasztroeseményeket, világsztárokat és több száz hazai zenészt felvonultató programdömpinggel várja idén a több mint egy millió turistát. A tavalyi sikernek köszönhetően idén is megjelent, és országszerte fellelhető a Balaton Magazin és a Best of Summer kiadvány, benne a legizgalmasabb balatoni eseményekkel és a legjobb helyek ajánlóival.

olvass tovább

Tudom mit eszel az idei Gourmet-n

  • 2018. május 16.

Az biztos, hogy mindenből a legjobbat kínálja idén a gasztrofesztiválok legjobbika, a Gourmet, május 17-20 között, a Millenárison. De hogy pontosan mit is kóstolhatunk a csúcsgasztronómia fellegvárában, nézzük, csemegézzünk a kínálatból. Az idei fő téma a gombóc, a kaviár és a pezsgő, de mindenki hozza a saját konyhájának legízletesebb falatjait is. Nyitás 17-én 17 órakor.

olvass tovább

Limonádé minden mennyiségben

A megfelelő folyadékbevitelről mindig gondoskodnunk kell. Az ásványvíz és teák mellett az egyik nagy kedvenc továbbra is a limonádé, amely nemcsak kiváló szomjoltó, de egészséges gasztronómiai élvezet. Az ital, amely a 11. század óta Európában is ismert és elismert, ma már számtalan változatban fogyasztható és a lehetőségek tárháza végtelen.

olvass tovább

Karneváli koktélok

  • 2018. február 15.

Hivatalosan is elindulhat a visszaszámlálás, hiszen itt a farsangi időszak, ami nem jelent mást, mint hogy méltó módon mondjunk búcsút a téli szürkeségnek, hideg napoknak, és belevessük magunkat a tavaszvárás időszakába. Természetesen a gasztronómiai élvezetekről sem érdemes ilyenkor megfeledkezni, a retro farsangi fánk mellé pedig íme néhány karneváli hangulat ihlette, extrém koktélkülönlegesség.

olvass tovább

Korlátlan sörkóstolással nyit újra a sörhotel

  • 2018. február 08.

Az ország legnagyobb sörkocsmájává válik február 16-18 között a Gellért Hotel. Az idén 100 éves szálloda falai közt mintegy 100 féle sört kóstolhatunk számolatlanul, a csúcsgasztronómia híveit pénteken és szombaton ötfogásos sörvacsora valamint a pazar panorámájú Lakosztályétterem várja, vasárnap pedig egy izgalmas Sörbrunch, korlátlan étel- és italfogyasztással.

olvass tovább

Idén is világsztárt várnak az EFOTT-ra

  • 2018. január 11.

A 27 éves brit közönségkedvenc, John Newman több mint 1,8 millió rajongót összefogó közösségi oldalán jelentette be, hogy idén ismét ellátogat hazánkba, és ezúttal a velencei térségbe hozza el ismert slágereit. Így az EFOTT fesztiválozói már biztosan nem maradnak nagy külföldi fellépő nélkül, de a szervezők már munkálkodnak a legnépszerűbb hazai együttesek színpadra-, és a szinte már elvárt, magas színvonalú nappali sport, kulturális, turisztikai és gasztro programok összeállításán is. Idén a fesztivált Velence-Sukoró térségében rendezik meg 2018. július 10-16. között, a házigazda feladatait pedig az ELTE látja el.

olvass tovább

Kiderült, hogy melyik az ország kedvenc levese!

  • 2018. január 06.

Hatalmas érdeklődés kísérte a Bonduelle „A Nagy Levesválasztó" elnevezésű, nyereményjátékkal egybekötött országos promócióját, amelynek arca Fördős Zé, a népszerű gasztro-blogger volt. A versenyzőknek 2017.november 6. – 2017.december 3. között olyan leves recepteket kellett beküldeniük, ahol az elkészítéshez Bonduelle-terméket használtak. A nyertes receptről 2017. december 6-12. között közönségszavazás döntött, a szerencsés befutó 350 ezer Ft értékű Electrolux termék-csomagot nyert.

olvass tovább