Makkhetes beszélgetések - Kalas Györgyi
Odakint perzselő nyár, így érthető, hogy Kalas Györgyi, a Magyar tengeri gasztrokönyv szerzője nem is érkezhetett máshonnan a kedvünkért Budapestre, csakis a Balatonról.
olvass továbbOdakint perzselő nyár, így érthető, hogy Kalas Györgyi, a Magyar tengeri gasztrokönyv szerzője nem is érkezhetett máshonnan a kedvünkért Budapestre, csakis a Balatonról.
olvass továbbMennyei ízorgia, fenséges gasztro kavalkád: Lekvárok, mézek, szörpök, pálinkák és egyéb barackos finomságok várnak azokra, aki kilátogatnak majd a VII. Gönci Barack Vigasságra, melyet július 6-7. között rendeznek meg Boldogkőváralján. A kétnapos barack ünnepen minden az édes gyümölcs körül forog majd, a zempléni térségben barackból fonják a kerítést is...
olvass továbbIdén is hatalmas volt az érdeklődés a legmenőbb hazai gasztrofesztivál iránt. A négy nap alatt több mint húszezren jöttek el a OTP Bank Gourmet Fesztiválra, a Millenárisra.
olvass továbbA Pünkösdi nyitóhétvégével hivatalosan is elrajtol a 6. MOL Nagyon Balaton, mely a Balaton Régió eseményeit májustól-októberig átfogó, nagyfesztiválokat, kulturális programokat, különleges gasztroeseményeket, világsztárokat és több száz hazai zenészt felvonultató programdömpinggel várja idén a több mint egy millió turistát. A tavalyi sikernek köszönhetően idén is megjelent, és országszerte fellelhető a Balaton Magazin és a Best of Summer kiadvány, benne a legizgalmasabb balatoni eseményekkel és a legjobb helyek ajánlóival.
olvass továbbAz biztos, hogy mindenből a legjobbat kínálja idén a gasztrofesztiválok legjobbika, a Gourmet, május 17-20 között, a Millenárison. De hogy pontosan mit is kóstolhatunk a csúcsgasztronómia fellegvárában, nézzük, csemegézzünk a kínálatból. Az idei fő téma a gombóc, a kaviár és a pezsgő, de mindenki hozza a saját konyhájának legízletesebb falatjait is. Nyitás 17-én 17 órakor.
olvass továbbA megfelelő folyadékbevitelről mindig gondoskodnunk kell. Az ásványvíz és teák mellett az egyik nagy kedvenc továbbra is a limonádé, amely nemcsak kiváló szomjoltó, de egészséges gasztronómiai élvezet. Az ital, amely a 11. század óta Európában is ismert és elismert, ma már számtalan változatban fogyasztható és a lehetőségek tárháza végtelen.
olvass továbbHivatalosan is elindulhat a visszaszámlálás, hiszen itt a farsangi időszak, ami nem jelent mást, mint hogy méltó módon mondjunk búcsút a téli szürkeségnek, hideg napoknak, és belevessük magunkat a tavaszvárás időszakába. Természetesen a gasztronómiai élvezetekről sem érdemes ilyenkor megfeledkezni, a retro farsangi fánk mellé pedig íme néhány karneváli hangulat ihlette, extrém koktélkülönlegesség.
olvass továbbAz ország legnagyobb sörkocsmájává válik február 16-18 között a Gellért Hotel. Az idén 100 éves szálloda falai közt mintegy 100 féle sört kóstolhatunk számolatlanul, a csúcsgasztronómia híveit pénteken és szombaton ötfogásos sörvacsora valamint a pazar panorámájú Lakosztályétterem várja, vasárnap pedig egy izgalmas Sörbrunch, korlátlan étel- és italfogyasztással.
olvass továbbA 27 éves brit közönségkedvenc, John Newman több mint 1,8 millió rajongót összefogó közösségi oldalán jelentette be, hogy idén ismét ellátogat hazánkba, és ezúttal a velencei térségbe hozza el ismert slágereit. Így az EFOTT fesztiválozói már biztosan nem maradnak nagy külföldi fellépő nélkül, de a szervezők már munkálkodnak a legnépszerűbb hazai együttesek színpadra-, és a szinte már elvárt, magas színvonalú nappali sport, kulturális, turisztikai és gasztro programok összeállításán is. Idén a fesztivált Velence-Sukoró térségében rendezik meg 2018. július 10-16. között, a házigazda feladatait pedig az ELTE látja el.
olvass továbbHatalmas érdeklődés kísérte a Bonduelle „A Nagy Levesválasztó" elnevezésű, nyereményjátékkal egybekötött országos promócióját, amelynek arca Fördős Zé, a népszerű gasztro-blogger volt. A versenyzőknek 2017.november 6. – 2017.december 3. között olyan leves recepteket kellett beküldeniük, ahol az elkészítéshez Bonduelle-terméket használtak. A nyertes receptről 2017. december 6-12. között közönségszavazás döntött, a szerencsés befutó 350 ezer Ft értékű Electrolux termék-csomagot nyert.
olvass továbbMegújult gasztro-kínálattal, minden este élőzenével, pazar szilveszteri menüsorral várja vendégeit a Fat Mo's Music Restaurant!
olvass továbbA Magyarországon 25 éve jelen lévő Bonduelle két újdonsággal bővítette fagyasztott termék-portfólióját. Európa zöldségspecialistájának is minősített márka a krémleves- zöldségkeverékek kategóriában fejlesztett: most már sütőtök és karfiol-krémleves alapot is kínál a fogyasztóknak. A termékbevezetést egy országos, nyereményjátékkal egybekötött kampány is erősíti, amelynek arca a népszerű gasztro-blogger: Fördős Zé.
olvass továbbA grillezés a nyár egyik sláger-programja, korosztálytól függetlenül. Ez az a főzési technika, amire mindenkinek van egy-két jó tippje. A Bonduelle összegyűjtött néhány könnyen elkészíthető, egészséges recept-ötletet, ezekkel a siker garantált. Mindjárt itt a hétvége, ki is lehet próbálni...
olvass továbbÚjrahódítja Velencét az EFOTT: július 11-től hat napon keresztül, több mint 200 zenei program mellett kínál ínycsiklandó gasztro- és turisztikai lehetőségeket a rendezvény. A legsportosabb fesztivál címhez híven kedveznek majd a csoportos és extrém sportok szerelmeseinek is. Világhírű fellépőkkel, a legmenőbb hazai bandákkal igazán tartalmas hét várja a zene és a vízpart szerelmeseit, amely akár egy nyaralással is felér.
olvass tovább