Kulcsszó keresés /


Napi Üzenet - 2014. március 18.

  • 2014. március 18.

A mai napon minden jó feléd áramlik és finoman megérkezik hozzád. Ma párkapcsolati harmonizálás 'kulturális' programokra koncentrálj. Napi megerősítés: elfogadom az élet szépségét és jóságát.

olvass tovább

Kreol konyha - Jambalaya

  • 2014. március 03.

A jambalaya olyan amerikai-spanyol-francia étel, mely félig rizottó, félig paella. A spanyol bevándorlók készítették először, de mivel csak drága volt a sáfrány, így azt paradicsommal helyettesítették. New Orleansban lett aztán ebből a jambalaya, ahol francia és karibi befolyásra kerültek bele kreol fűszerek, a cayenne bors, koriander, oregano, fokhagyma, chili, stb. Hasonlóan a paellához ez sem kötött recept, hozzáadni halat, rákot, bármilyen zöldséget. Ami fontos, az a fűszerezés, illetve, a füstölt kolbász! Fűszeres, kicsit csípős és nagyon finom. Íme a recept:

olvass tovább

Jó reggelt

  • 2014. március 01.

Nem lehet elégszer felhívni a figyelmet a reggeli fontosságára, azonban sokan vannak vele gondban, hogy mi is kerüljön/kerülhet reggelire a tányérunkra. Mivel általában délelőtt vagyunk a legaktívabbak, ilyenkor van leginkább szükségünk az energiára mind a munkahelyünkön, a tanulásban vagy a fizikai aktivitásban.Hoztunk nektek két gyors és finom reggeli ötletet, melyek tele vannak gyümölcsökkel, finomak, színesek, jó illatúak, és értékes táplálékkal látják el a szervezetet.

olvass tovább

Bering - A sarkvidék szimfóniája

  • 2014. február 26.

A dán design sosem fukarkodott a különleges ötletekkel! A "klinikai" finomságú és tisztaságú formatervezés szinte már mindenhol megjelenik és igen nagy piaci rést töltött be a mai túldimenzionált világunkban, ahol mindenki többet akar mutatni - pedig nem kellene!

olvass tovább

Dolce Vita I.

  • 2014. február 20.

"A cukor egy teljesen halott anyag. Mesterségesen előállított, finomított kivonat csak kalorikus értéke van. A szervezetbe jutva elrabolja a már birtokolt tápanyagokat. Akik cukrot fogyasztanak, alkoholisták, anélkül, hogy tudnának róla." Dr. Shelton. Tulajdonképpen Dr. Shelton mindent elmondott tömören a cukorról, azért én bővebben kifejteném, hogy miért is alkoholisták a cukorfogyasztók, hol vannak a rejtett cukrok és milyen alternatívái vannak, amelyekkel édesíthetjük az "ételünket - életünket".

olvass tovább

Gucci Kids S/S

  • 2014. február 08.

A neves, Gucci divatház ebben a szezonban sem hagyta cserben a márkakedvelő anyukákat. A gyermek kollekciót, az iskolában vidáman eltöltött utolsó napok hangulata, a „mindjárt itt a tengerparti nyaralás” érzése inspirálta. Frida Giannini kreatív igazgató által irányított designer csapat kollekciójára a sokoldalúság, a kifinomultság, a könnyedség és a lazaság jellemző. Új szabászati stílus is megfigyelhető a Gucci házban, és részben a stílusos hetvenes évet eleveníti fel a ruhák megjelenése, élénk díszítéssel, divatos nyomatokkal.

olvass tovább

Medvehagymás-spenótos quiche

  • 2014. február 06.

Egyszer már írtam arról, mennyire imádom a pitéket akár édes, akár sós. Nálam, akármelyik jöhet! A tengernyi medvehagymámnak és a jó fej zöldségesemnek köszönhetően – a legalább annyi spenótom révén – újra egy sós pitét készítettem. Megint csak 30 perc volt a tészta elkészítése, amíg kicsit pihent megcsináltam a tölteléket és már mehetett is a jól előmelegített sütőbe. Este vacsinak, másnap ebédre egy kis karamelizált balzsamecetes salival tökéletes volt, még a Főni is megjegyezte micsoda finomságot ebédelek.

olvass tovább

Beigli torta

  • 2013. december 22.

Karácsony elképzelhetetlen beigli nélkül, igazi hungarikum. Ez a recept egy olyan finomság amelyet más ünnepeken is elkészíthetünk. Másrészt csak ismételni tudom a hitvallásom: ami finom az most már egészséges is!

olvass tovább