Kényeztető fürdő tejpor
Egy igazi finomsággal készültünk most, hogy jön a hűvösebb idő.
olvass továbbEgy igazi finomsággal készültünk most, hogy jön a hűvösebb idő.
olvass továbbA Samsung bemutatta a Galaxy család legújabb okostelefonját, a Galaxy Alpha-t, amelynek legszembetűnőbb dizájn eleme a kompakt készüléket keretező fém szegély. Elegancia és praktikum találkozása: a Galaxy Alpha optimális kombinációja a stílusnak és a csúcstechnológiának.
olvass továbbAudrey Tautou olykor kimondhatatlanul cuki, máskor pedig vérbeli párizsi díva. Valójában szelíd vonásai, kortalan szépsége, és persze kifinomult stílusa teszik őt igazán emlékezetessé. A francia színésznő ma ünnepli 38. születésnapját.
olvass továbbIgen, már megint meggyes - vagyis még mindig meggyes minden. Szezonja van, és nagyon finom gyümölcs, ilyenkor főzni és sütni is ajánlott vele, kellemes fanyarsága és karakteres íze miatt. Ez a pite amolyan "készítsünk valamit abból, ami itthon van"-féle darab, nem kell hozzá semmi extra.
olvass továbbEz az az édesség, amiről 100%-ig a gyerekkorom jut eszembe. Vasárnapi ebédek, lusta délutánok, és egy tepsi, amire mindig rá lehet járni. Nagyjából ettől olyan ellenállhatatlan a máglyarakás, amihez egyébként semmilyen sütési rutin nem szükséges, csak finom alapanyagok. Nekem most a nagynéném szolgáltatta a balatoni kertben termett isteni sárgabarackból befőzött lekvárt, és akadt otthon foszlós kalács is.
olvass továbbTombol a nyár, itt a gyümölcsszezon. Ebben az idényben azonban nem csak a zöldségesstandok, hanem a ruhaüzletek polcai is roskadoznak a lédús finomságoktól – a ruhákat, cipőket, táskákat és egyebeket ellepték a gyümölcsminták. Mert hát őszintén, ha annyira imádjuk, miért ne viselnénk is őket?
olvass továbbVagyis nemcsak szép, finom is ez a málnás csokimousse torta. Csupa kiváló alapanyag van benne: vajas piskóta lapok, rengeteg gyümölcs és persze sok-sok csoki. Nem lepek meg senkit vele, ha elárulom: születésnapra készült ez az édesség, méghozzá három komoly férfiember ünneplésére.
olvass továbbSzámomra mindig is furcsán hangzott az AVENGER megjelölés, ha egy óráról beszélünk. Szeretjük tulajdonságokkal felruházni kedvenc tárgyainkat, de azért ez egy kicsit túlzás. Ha már kedvencekről van szó, akkor a svájci óragyártó ismét nagyot alkotott. És most szó szerint. 48 mm-es tokátmérő több mint tekintélyt parancsoló, de a robosztus külsőt a fekete slankítja így finomítva az összképet. A tok anyaga fekete titánium, így nagyon könnyű és kényelmes viseletet, és a letisztult számlapon elhelyezkedő kicsit túlméretezett indexek és mutatók kitűnő olvasottságot biztosítanak. A 300 M vízállóságot a titánim tokon túl a biztonsági záras, csúszásmentes korona biztosítja.
olvass továbbMert nem vagyok már 21, és a könnyed francia gardróbokat irigylem. Itt egy gyors útmutató, hogy hogyan próbálj meg kifinomult felnőtt nőként öltözni. Persze az elég sótlan dolog, szóval soha ne vedd komolyan magad, és ne nőj fel. Ez csak elméleti sík.
olvass továbbAlma és fahéj a legjobb páros. Ha már meguntuk a pitét, a tepsis süteményt, vagy a palacsintát, akkor süssünk belőle muffint! Ezer éve készítem ezt a receptet, és még soha nem volt rá panasz, valahogy mindig elfogyott egyszerre.
olvass továbbNem mondom, hogy méltatlanul népszerű ez a mandulás francia finomság hazánkban, de az egészen bizonyos, hogy a körülötte keringő mítoszok az elkészítésének nehézségeiről nem mind igazak. Ha jó alapanyagokból dolgozunk, és nem sajnáljuk rá az időt, akkor könnyen készíthetünk finom macaront otthon is, ráadásul jóval kevesebb pénzből, mint ha boltban vásárolnánk.
olvass továbbCukrászpályafutásom azon szakaszához értem, amikor már nem csak konkrét receptúrák alapján készítek édességeket, hanem ha elkap az ihlet, szabadon alkotok, variálok. Ez a torta is így készült, ráadásul születésnapra, úgyhogy szépnek és finomnak is kellett lennie egyszerre. A süti alapja egy brownie piskóta, ami már önmagában is kielégítheti egy földi halandó heti édesség szükségletét. Ezt ellensúlyozandó egy tejszínes túró réteg következik, majd sok-sok eper és házi lekvár.
olvass továbbAz 1944-ben született és 2007-ben elhunyt olasz tervező Gianfranco Ferré luxusmárkái a mai napig nagy népszerűségnek örvendnek és örök időkre beitták magukat a közvéleménybe. A tervező 1970-ben kezdte divat pályafutását, ám 1972-1974 között esőkabátok tervezésébe kezdett.
olvass továbbSzeretettel készült finomságot ajándékozni szerintem többet ér sok drága ajándéknál. Patetikus vagy sem, nekem működni szokott, és az ilyen lelkesedéssel készült ételek még finomabbak, még jobban szoktak sikerülni. Ez az almás pite még anyák napjára készült, emiatt pedig minden kavarásnál, nyújtásnál, kenésnél volt kire gondolni, volt kiért dolgozni. Nem titok, az én nagy kedvencem (is) az almás pite, legyen az rácsos, amerikai, vagy fordított. Ez a mostani verzió finom, visszafogott, és a hajszálvékony almaszeleteknek köszönhetően nagyon dekoratív is, olyan, mint egy kinyílt virág.
olvass továbbAhhoz, hogy igazán finom és ropogós rántott húst tudj varázsolni, Bereznay Tamás mesterszakács segítségével gyűjtöttük össze a legfontosabb tippeket és praktikákat.
olvass tovább"Jóérzésű, értelmes, kifinomult nő benyomását akarja kelteni? Néhány ötlet, hogy mit ne valljon be ismerőseinek." - olvashatjuk kedvenc magazinjainkban a cifrábbnál is cifrább instrukciókat, egyfajta úgynevezett útmutatót, amelyek néha tévútra vihetnek bennünket.
olvass továbbEnnek a desszertnek egy álmos szombat délután szövődött a története. Pont elfogyott minden édesség, én meg nagyon vágytam valami könnyű finomságra. Délelőtt vettem egy pár deka epret - persze még import árut. Nem tehetek róla, ahogy betör a piacra az eper, málna, cseresznye, én addig veszem, amíg látok. Most ez volt az idei első beszerzés, és még nyilván aranyárban mérik, de nem kell már sokat várni, hogy friss, hazai áruval töltsék meg a polcokat. Legalábbis remélem.
olvass továbbA kulináris élvezetek hódolói minden bizonnyal ismerik ezt a jellegzetesen Kanári-szigetekhez köthető édességet. A pálmafa szirup azonban nem csak finom, de egészséges is, segítségével megszabadíthatjuk a szervezetet a káros méreganyagoktól!
olvass továbbKislány koromban nem voltak nagy igényeim, minden vágyam az volt, hogy otthon is bármikor képes legyek a legkedvesebb ételt előállítani: a vajas corissant. Azóta számtalan pékségben kóstoltam ennek a leveles tésztából készült finomságnak a sós és édes változatait, és igaz, ami igaz: kevés helyen lehet igazán jó croissant kapni. Van, ahol túl sütik, van, ahol még szinte nyers, és a legtöbb hazai boltban nem vajjal, hanem margarinnal készítik, ami nagyon nem mindegy.
olvass továbbNyílnak a virágok, érkeznek a meleg idő hírnökei. A happy spring outfitben már nem szerepel a sapka és a kabát, és a csizmát is lecseréltük félcipőre. A nagy, vidám kendőket kimondottan kedveljük ebben a szezonban, mivel reggel hűvösebb időben még a nyak köré tekerjük, délután viszont már pulóver helyett is a gyerkőcre köthetjük, ami egy "basic" felsőt is sokkal vidámabbá tesz. Léna finom bája épp a tavaszi tulipánok hangulatát tükrözi vissza, ettől válik letisztulttá és hamvassá a kollekció.
olvass tovább