Kulcsszó keresés /


Csodás csecsebecséket hozott nekünk a Swarovski

  • 2015. január 29.

Múlt hét hétfőn a Hercegprímás utcában került megrendezésre a Higgs Fieldben a Swarovski 2015-ös tavaszi-nyári kollekciójának bemutatója. A rendezvény keretén belül megcsodálhattuk a legszebb darabokat, melyeket fel is próbálhattunk, mindezt finom koktélok és ínycsiklandozó fogások társaságában.

olvass tovább

Zabpalacsinta

  • 2015. január 27.

Egészséges és finom? Gyakran a kettő sajnos nem találkozik. Megesszük, mert egészséges, de őszintén bevallva, az "eredeti' jobb azért.

olvass tovább

Anyu főz: paradicsomos - diós tagliatelle

  • 2015. január 20.

Tél van, hideg van. Jól esik a meleg vacsora. Órákat a konyhában állni viszont nem esik jól. Viszont van egy jó hírünk: a villámgyorsan elkészíthető fogás is lehet egészséges és finom. Erre bizonyíték az alábbi tésztaétel, amelyhez olasz szélesmetéltet, tagliatellét használunk, hiszen ezt általában minden családtag imádja, és vita nélkül megeszi bármikor.

olvass tovább

Mi legyen a maradékkal?

  • 2014. december 25.

Karácsony közeledtével hajlamosak vagyunk túlzásokba esni. Nincs ez másképp a sütés-főzés területén sem. Bele sem gondolunk, mennyi finom ételt dobunk ki, ha véget érnek az ünnepek – ahelyett, hogy helyre kerülnének. A briteknél sincs ez másképp: évente 263.000 pulyka, 740.000 ünnepi puding, és 17,2 millió kelbimbó végzi a kukában!

olvass tovább

Amiket Jane Austen-től látnod és olvasnod kell

  • 2014. december 16.

Ma 239 éve született a híre angol írónő, Jane Austen. Aki regényeit olvassa, egy régi álomvilágba téved: a gyönyörűséges viktoriánus ruhák, és a kifinomult udvariasság korába repül. Bár csak hat teljesen befejezett regénye maradt ránk, kétségkívül hatalmasat alkotott. Ma rá emlékezünk.

olvass tovább

Kopogtat a karácsony

  • 2014. december 07.

A decembernek minden napját élvezni, érezni, átélni kell. Hiába rohanós, esetleg kapkodós, fejtörős, hogy miként lesz a lehető legszebb az ünnep, esetleg bosszankodós, hogy megint tömeg van, nem is a hó esik, hanem a latyakos eső, akkor is szép, csodálatos, örömteli. Ilyenkor még jó dolog reggel előkeresni a sapkát-sálat, beleburkolózni egy finom meleg pulóverbe és útnak indulni a dolgunkra.

olvass tovább

Decemberi diéta

  • 2014. december 06.

A december hónap az bizony nem igazán arról híres, hogy hódolunk a fittség oltárán, és pláne nem a diétázásról szól. Hiszen már ilyenkor az advent beköszöntével elkezdjük sütögetni azokat a finomságokat, amelyeket majd a karácsonyi ünnepekkor kóstolunk, próbálunk, letesztelünk előre. A Mikulás sem kevés édességhalmazzal vonul át rénszarvasai nyomán az életünkön, és tényleg hatalmas önfegyelem kell ahhoz, hogy ellenálljunk minden kísértésnek és csak a mandarint meg a diót fogadjuk el. Nem beszélve a karácsonyi bulikról, baráti, munkahelyi összejövetelekről.

olvass tovább

Napi Üzenet - 2014. december 2.

  • 2014. december 02.

A mai napon minden feléd áramlik és finoman megérkezik hozzád. Ma év végi tennivalók, mozgás, edzés. Napi megerősítés: minden jó és csodás lehetőségek áramlanak felém és élek velük.

olvass tovább

Anyu főz: spagetti petrezselyem pestoval

  • 2014. december 01.

A pesto az olasz konyha egyik pofonegyszerű, ám mégis elképesztően ízletes csodája. Liguria tartományból származtatják, de régi írások szerint már jócskán a középkorban készítettek hasonló mártást, amit a pasta hazájában természetesen elsősorban a tésztákhoz fogyasztottak. Bár pesto egyébként remekül illik burgonyás ételekhez, és húsokhoz is, legnépszerűbb mégiscsak a spagettis változat. Hiszen az sem mindegy, milyen tésztával esszük: minél vékonyabb a pasta, annál jobban be tudja vonni ez a finom szósz.

olvass tovább