Kulcsszó keresés /


Párhuzamok – Mazda CX30 Skyactive X 100th Anniversary

Amikor a japán Jujiro Matsuda 1920 január végén megalapította dugógyárát, vélhetően nem volt tudomása arról, hogy a bolygó egy távoli pontján, Trianonban az első világháború győztes hatalmai éppen megkezdték a tárgyalást Magyarország térdre kényszerítéséről. Mr. Matsuda a dugógyár születésnapi tortáján 13 szál gyertyát fújt el éppen, miközben a világ ezen fertályán Adolf Hitler ünnepelte kancellári kinevezését. 25 gyertya volt már a céges szülinapi tortán, amikor Hitler csapatainak kapitulációjával véget ért a második világháború, hogy ezzel minden figyelem a Pacifik háborúra és a japánok legyőzésére összpontosulhasson épp Matsuda feje felett, épp az ő városában, Hiroshimában.

olvass tovább

Sajttorta falatkák eperrel - A tavasz kedvence

A sajttorta az egyik legnépszerűbb amerikai édesség, hiszen egyszerre édes és savanykás, krémes állagához pedig remekül passzolnak a gyümölcsök. A közeledő eperszezonnak köszönhetően pedig fantasztikus vendégváró sajttorta falatkákat készíthetünk, amelyek mind ízükben, mind megjelenésükben biztosan mindenki kedvenceivé fognak válni.

olvass tovább

Sóskaramellás sajttorta recept

A sajttorta töretlen népszerűségnek örvend hosszú évek óta, azonban érdemes minden alkalommal újabb és újabb változatait kipróbálni. Ezúttal egy sóskaramellás verziót hoztunk el, amely egyszerre édes, egyszerre sós, kellemes, nem túl tömény desszert.

olvass tovább

„Szerintem kétféle ember létezik: az építő/alkotó, és az üzemeltető. Én egyértelműen az első típus vagyok” – Interjú Sabján Adriennel

Ha a valósághű kajatorták kerülnek szóba egy társaságban, akkor egészen biztosan Sabján Adrienn neve is felbukkan. Közgazdászként végzett, a vérében is van, és azért a kitűnő matekérettségiéért irigylem, oké, azért is, mert szereti is. 2011 óta hobbicukrász, azóta jelent is meg egy könyve, amiről szintén beszélgettünk, sok minden más mellett. Önmagáról, a karrierről, a gyereknevelésről, és a kultúra fontosságáról is. Avagy mi szükséges ahhoz, hogy az ember karriert váltson a hobbijáért?

olvass tovább

Mascarponés citromtorta

  • 2019. szeptember 06.

Mivel volt itthon lemon curd, ezért adott volt egy citromtorta, ami azért jó mert kellemesen fanyar íze van, nem az a gejl édes-krémes. Egyébként is imádom a citromot és az sem utolsó szempont, hogy a lemon curd készen várt. A tészta alapja, anyukám túrótortájának tésztájából lett merítve csak én nem sima liszttel hanem mandulaliszttel készítettem.

olvass tovább

Epres túrótorta recept

Végre itt a tavasz, érkezik az eperszezon, úgyhogy bátran használhatjuk bármihez, minden mennyiségben ezt az édes, csodás piros gyümölcsöt. Most egy túrótorta receptjét hoztuk el, hiszen igazán üdítő desszert lehet a melegebb tavaszi napokon. Természetesen rengeteg eperrel!

olvass tovább

Nutellás ostya torta recept

  • 2019. február 05.

A siker kulcsa igen egyszerű, nyilván egy olyan desszertből, aminek a fő összetevői között van a Nutella, az édes tölcsér és a csokoládé, csak is jó sülhet ki.

olvass tovább

Gerbeaud 160 – hagyomány és innováció

  • 2018. május 17.

Idén ünnepli 160. születésnapját a hazai kávéházkultúra legismertebb reprezentánsa és a modern cukrászművészet nagy innovátora, a Gerbeaud. Az ünnepre megszületett az egyedi Cacao Barry Or Noir 1858 csokoládé, majd az ezzel a különleges étcsokoládéval készült „Gerbeaud 160 torta", táblás csokoládé és bonbon, amit a Gourmet Fesztiálon mutattak be.

olvass tovább

Répatorta recept húsvétra

  • 2018. március 31.

Ha már úgyis a nyuszit várjuk többek között húsvétkor, akkor igazán alkalomhoz illő lehet répatortát készíteni a hosszú hétvégén. Bár ez az édesség még mindig kicsit megosztja az édesszájú embereket, mi úgy gondoljuk, hogy az egyik legfinomabb, ráadásul legegyszerűbben elkészíthető tortáról van szó. Íme egy recept, aminek köszönhetően a végeredmény egészen biztosan csodás lesz!

olvass tovább