Kulcsszó keresés /


Anyu süt: joghurtos áfonyás muffin

  • 2016. december 18.

Süssünk, süssünk valamit! Mert néha kell. Akár csak úgy vasárnap délutáni nasinak, akár tízórainak, vagy uzsonnának. Vagy csak úgy. Na akkor tessék! Itt van a világ legegyszerűbb összedobálós sütije. Mert persze vannak napok, amikor szívesen készítünk linzertésztát, meg sütünk bonyolultabb dolgokat, de néha nagyon jó csak úgy gyorsan összedobni valamit, amikor jön a csillapíthatatlan édességigény. S hogy ne legyen azért annyira egészségtelen a dolog, a gyorsaságon kívül az egészségre is ügyelni lehet ennél a receptnél.

olvass tovább

A legegészségesebb pizzatészta variációk, őszi estékre

Nem ismerek olyan embert, aki ne imádná az olaszok nemzeti eledelét, a pizzát. Valaki vékony tésztával szereti, mások vastagabbal; a végtelen feltét közül pedig mindenki saját ízlése szerint válogathat. Bár ne lenne tiltólistás a diétázók számára! Megtaláltuk a 4 legegészségesebb szénhidrátcsökkentett és szupergyors pizzatészta variációt végszükség esetére, hogy ősszel is lelkiismeret-furdalás nélkül fogyaszthasd kedvencedet. Ha először furcsának is tűnnek, hidd el, a cél érdekében hamar elfogadod majd a különbséget.

olvass tovább

Szilvás galette recept ( vegán)

Ez egy igazi őszi szupergyors és szuperfinom vendégváró sütemény! A tésztát 5 perc alatt össze tudod dobni, a belső töltelék pedig a gyümölcsök esztétikus felvágása és elhelyezése nélkül is megvan további 5 percen belül.

olvass tovább

Tökéletes őszi recept: sült paradicsomleves

Elég valószínű, hogy a legtöbb embernek a paradicsomlevesről a cukrozott, menzás változat jut az eszébe, amit gyermekkorunkban betűtésztával próbáltak kicsit csábítóbbá tenni. A másik jól ismert opció az olaszos változat, ami bőven van fűszerezve oregánóval és bazsalikommal, reszelt sajttal tálalva.

olvass tovább

Parmezános sült csirke egyenesen Itáliából

  • 2015. augusztus 03.

Valljuk be, sokan rajongunk a klasszikus olasz ízekért! Ezúttal egy olyan húsos receptet hozunk nektek, amelyet tésztával (spagetti javaslunk), és könnyed salátával is bátran tálalhattok. A sajt és a szósz miatt pedig garantált, hogy a gyerekek is imádni fogják!

olvass tovább

Kapribogyós kerti pizza

  • 2015. július 27.

A pizza mindenki kedvence, tévhit, hogy egészségtelen, csak az alapanyagoktól függ és kijelenthetjük, hogy a pizza igenis lehet egy egészséges fogás. Az alábbi pizza tészta alacsony szénhidrát és glikémiás indexének titkát hamarosan elárulom. Ezen kívül tej,- tojás,- élesztőmentes.

olvass tovább

Wonut, az új gasztro trend

  • 2015. április 30.

A wonut a gofri és a fánk házasításával létrejött újhullámos édesség. A gofri tésztáját gofrisütőben készítjük el, majd olajban sütjük ropogósra és aranybarnára, ezután pedig cukormázba mártjuk. Az elkészült finomságot apróra vágott almával és fahéjjal ízesíthetjük, a gyümölcsöt azonban akár a tésztába is bele süthetjük.

olvass tovább

Cukkinis lasagne tészta nélkül

  • 2015. március 11.

Mindannyian odavagyunk az olasz konyháért a barátnőimmel, azonban én magam is igyekszem leredukálni a szénhidrát fogyasztását a lehető legalacsonyabb szintre, így hetente általában csak egyszer engedélyezek magamnak tésztát vagy pizzát ebédre. Ezért szuper az alábbi cukkinis lasagne recept, ami tészta nélkül készül. Túl szép, hogy ez még finom is legyen? Pedig így van!

olvass tovább

Szörényi Örs konyhája: Főzzünk tésztát!

  • 2015. január 27.

Gyerekkorom óta nagy kedvencem a tészta. Az olasz. Persze nem a ketchup-os spagetti, vagy a menzás milánói, meg a bolognai. Ezeken kívül gyakorlatilag minden változatot imádok, a tészta típusától és a ragutól függetlenül.

olvass tovább