Kulcsszó keresés /


Fészküket kereső tyúkok a Generali Gyerek Szigeten

  • 2023. június 08.

A Hajógyári-sziget újra benépesül június 16-tól három napra, a programban pedig lesz Halász Judit, Gryllus Vilmos, Poronty Cirkusz, bűvész, kézműves foglalkozások, bábszínház, sportprogram, állatsimogató, gasztronómiai játszótér, és ez még nem minden… Az idén egy, hosszú hétvégét átívelő Gyerek Sziget Fesztiválba sűrítették a szervezők a programok sorát, megannyi élményt kínálva kicsiknek, nagyoknak egyaránt.

olvass tovább

Gourmet: új lendület a gasztronómiában

  • 2023. május 20.

Míg tavaly az „örökség” témáját járhattuk körül a hazai gasztronómia legátfogóbb eseményén, idén az „új generáció” kerül a középpontba június 2-4. között a Millenárison, az MBH Bank Gourmet Fesztiválon. A magyar vendéglátás legismertebb képviselőinek bemutatása, és a több mint száz kiállító változatos étel-, desszert- és italkínálata mellett - a programok sűrűjében - a különböző művészeti ágak és a gasztronómia közös metszéspontjainak világában is elkalandozhatunk. A rendezvény névadó szponzora idén az MKB Bank és a Takarékbank egyesülésével létrejött MBH Bank.

olvass tovább

Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára

  • 2023. április 07.

Szeretnél valami szuperkönnyű, olaszos vacsorát – egyenesen Jamie Oliver receptkönyvéből? Akkor a tagliatelle neked való! Íncsiklandó, divatos, és pofonegyszerű, úgyhogy fakanalat elő, és kezdődhet a főzőcske!

olvass tovább

Görög burger, olivás tzatzikivel

Nem vagyok nagy hamburgerevő, de ez a hambi olyan finom és nem utolsó sorban gyorsan elkészíthető, így ha vendégek jönnek hozzánk gyakran kerül az asztalra. A buci „problémát” megoldja a boltban vásárolható ciabatta. Az olívabogyó és a halloumi sajt pedig nálam mindig legyőzhetetlen, akár csak úgy önmagukban eszegetve is. Annak ellenére, hogy nagyon kis csinos a végeredmény, enni azért csak olyan hamburgeresen lehet.

olvass tovább

A Hard Rock Hotel bemutatja Star Chalet-ra keresztelt téli mesevilágát

  • 2022. december 01.

A kuckózós időszak közeledtével Star Chalet-ra keresztelt téli csodaországában várja magával ragadó gasztronómiai élménnyel vendégeit a Hard Rock Hotel Budapest, ahol a kandalló duruzsoló tüze mellett kortyolgathatjuk majd a lélekmelengető habos forrócsokit, vagy a hotel hideg napokra megálmodott, különleges italspecialitását, 2022 november 25-től egészen 2023 február 15-ig.

olvass tovább

Az egreses töltött káposzta eredete

  • 2022. május 17.

„Az örökség számomra a családi múltat, a családi hagyományokat jelenti" mondja Mautner Zsófia, gasztronómiai szakíró, aki a Gourmet fesztiválok mindegyikén részt vett, mint műsorvezető és így lesz ez idén is. A május 27-29 között a Millenárison zajló fesztivál témája az örökség lesz, ennek kapcsán kérdeztük Zsófit.

olvass tovább

Megújult erővel tér vissza az ország legnagyobb gasztrofesztiválja

  • 2022. május 10.

Május 27-29. között ismét a gasztronómia rajongóinak találkozóhelyévé válik a megújult Millenáris, ahol - két év szünet után - újra várja látogatóit az OTP Bank Gourmet Fesztivál. A jubileumi rendezvény - ahol végig kóstolhatjuk Magyarországot - idén is mindenből a legjobbat kínálja, ezúttal az "örökség" jegyében.

olvass tovább

Pisztáciás-szilvás babka (jeruzsálemi kalács)

A babka szerintem az egyik legelegánsabb kalács. Nagyon sok verziót kipróbáltam már, mind tészta, mind töltelék tekintetében, de a tésztában biztosan ez a Yotam Ottolenghi séftől kölcsönzött verzió a nyerő, a töltelékek közül pedig a pisztáciakrém és a sült szilva keveréke számomra verhetetlen. Levesz mindenkit a lábáról, már az illatával is. És várd ki amíg megkóstolják!

olvass tovább