Bali, a földi paradicsom
Képzeletbeli utazásra invitálunk a szörfözés, a tökéletes vendéglátás és a gyönyörű partok világába, Balira.
olvass továbbKövess minket Facebookon.
bezárom
Képzeletbeli utazásra invitálunk a szörfözés, a tökéletes vendéglátás és a gyönyörű partok világába, Balira.
olvass továbbA mandulaliszt azon kívül, hogy rendkívül egészséges, friss, egyedi ízt kölcsönöz a belőle készült ételeknek. Megosztunk veletek négy receptet, mely mandulalisztből készül és a Mi kedvenceink. Aki próbálta már, az tudja, hogy miért imádjuk ezt az alapanyagot, aki még nem, annak ideje kísérleteznie!
olvass továbbImádjuk az ázsiai konyhát, de állandóan étteremben enni vagy rendelni nem kimondottan pénztárcabarát. Egy eredetileg csirkével készült, könnyű receptet osztunk meg most veletek tofuval, a vegetáriánusoknak is kedvezve. A tofut ropogósra kell pirítani, egy kis ázsiai szósszal nyakon önteni, párolt zöldségekkel tálalni, és máris kész az egészséges vacsora.
olvass továbbEz a régi, rendkívül sokoldalú csodaszer minden háztartásban megtalálható, jótékony hatásait pedig már nagymamáink is felismerték. Használhatjuk főzéshez, tisztítószerekhez kiegészítőnek, különböző egészségügyi problémákra, és nem mellesleg a szépségápoláshoz is. Most utóbbihoz hoztunk nektek néhány hasznos ötletet.
olvass továbbKutatások bizonyítják, hogy a különböző szeletelési technikák nem kizárólag a gyümölcsök, zöldségek kinézetében és ízében eredményeznek különbséget, de a tápanyagok felszívódásában is. A mesteri munkához persze egy jó késre, valamint sok-sok gyakorlásra is szükségünk van. Íme, néhány tipp!
olvass továbbVan egy olaj, amit ugyanolyan jól tudok használni a főzéshez, mint a bőrápoláshoz. Édeskés íze van, és csodálatos illata. Az egyik legelőkelőbb “tag” az olajok általam annyira szeretett nagy családjában. Ez a mandulaolaj. Megérdemli, hogy ejtsünk róla néhány elismerő szót!
olvass továbbItt van öt egyszerű recept, amit bárki könnyedén el tud készíteni. Igen, a bárkibe te is beletartozol, pláne, ha unod a joghurtot és a müzlit. Kezdjük egy ténnyel a főzésről. Főzni nem nehéz, csak el kell kezdeni. Ha pedig hétvégén a szokásosnál több időd van délelőtt, készíthetnél reggelit magadnak, a kedvesednek vagy akár a barátaitoknak. Egy jó tanács, először azért ne a leendő anyóssal próbálkozz!
olvass továbbA régi főzőműsorokban még vágyakozva néztük a hozzávalókat, és arra gondoltunk, mi sohasem főzhetünk itthon olyan egzotikus ételeket, mint a híres külföldi sztárszakácsok. Szerencsére ez mára megváltozott, a legtöbb keleti fűszert akár már a sarki boltban is elérhetjük, a főzés egyfajta divat lett, nekünk pedig érdemes lenne olyan dolgokat is a hétköznapok részévé tenni, amiről eddig azt sem tudtuk, hogy ehető!
olvass továbbA mai témánkkal elkalandozunk kicsit a lélek dimenziói felé. Induljunk ki abból, hogy érzéseink, gondolataink hatással vannak mindarra, amit teszünk. Pár éve jelent meg a köztudatban is az a tézis, hogy a gondolataink, a mögöttük található megfelelő érzelmi erővel feltöltve mekkora hatással vannak az életünkre és ezáltal a világunk alakítása, teremtése belőlünk indul ki.
olvass továbbKarácsony közeledtével hajlamosak vagyunk túlzásokba esni. Nincs ez másképp a sütés-főzés területén sem. Bele sem gondolunk, mennyi finom ételt dobunk ki, ha véget érnek az ünnepek – ahelyett, hogy helyre kerülnének. A briteknél sincs ez másképp: évente 263.000 pulyka, 740.000 ünnepi puding, és 17,2 millió kelbimbó végzi a kukában!
olvass továbbA Tefal által készített legújabb kutatás célja a hazai nők főzési, konyhabeli szokásainak feltérképezése volt. A felmérés a 18-65 év közötti magyar hölgyek körében zajlott, 800 fő megkérdezésével, reprezentatív mintán kor, végzettség és régió szerint.
olvass továbbA mai napon zárj be egy ajtót és nyiss ki egy másikat, lépj tovább. Ma főzés, sütögetés, mosás, locsolás, vízkúrákkal megtisztulás. Napi megerősítés: új utakon indulok tovább, és tudom, hogy az élet sok gyönyörűséget tartogat számomra.
olvass továbbA házi kovászos uborkáról még nem is esett szó. Nem vagyok kifejezetten a magyaros konyha híve - azt hiszem ezzel nem árulok el semmi újat. Nem vonz se a pörkölt, se a halászlé, egy jó paprikás krumplinak viszont képtelen vagyok ellenállni, főleg, ha bográcsban készül. A Balaton déli partjának szívében van az én második otthonom. Fonyódon tudom minden kerti tevékenység iránti szeretetem kiélni, és hát a bográcsban főzés az igencsak kinti tevékenység. Azt szeretem benne, hogyha elég ideig fő benne az étel, igazából nem lehet elrontani - persze az arányok azért itt is fontosak.
olvass továbbElkezdődött nálam a befőzési láz, és ez azzal jár, hogy két napig vödrökkel a kezemben addig járom a kertet, amíg az utolsó szem gyümölcsöt is sikerül levadászni. Most a meggyfán volt a sor. Ez az első nyár, amikor időben le tudtunk jutni a balatoni házba, már ami a gyümölcs érettségét illeti. Volt amikor még olyan savanyú volt az ittlétünkkor, hogy édesebb volt citromba harapni, máskor már mind lehullott vagy a seregélyek martalékává lett. Most akadt termés bőven, és abból mind vörösboros meggylekvár lett. Mellé pedig házi foszlós briós készült.
olvass továbbNa de mik is az igazi gyermekörömök? Hidd el, nem az, ha megveszel neki mindent, amit kér. A legfontosabb, hogy szeretetet adj neki, valamint hogy József Attila szavaival éljek: "Játszani is engedd". Igen, fontosak a játékok, a legújabb zenélő autó, vagy a legszebb Barbie, de ezalatt a mondat alatt mégis a játszótérre, bújócskázásra, a homokból való főzésre, a futkározásra gondolok. És ha elesik?
olvass továbbRengeteg érdekes elfoglaltságot lehet találni magunknak, ami több annál, hogy a telefonunkat nyomogatjuk! Ha pedig azt hittétek, hogy csak a keresztrejtvény fejtés vagy a sudoku tornásztatja meg az agytekervényeiteket, akkor nem árt átfutnotok ezt a listát!
olvass továbbA mai napon változtass meg minden olyan döntésedet, amelyekről érzed, hogy helytelenek.. Ma az otthonod és a fő szerep, főzés, vendégek, élvezd az együtt töltött időt. Napi megerősítés: Figyelek és kijavítom a hibáim, minden kapcsolatom csodálatos.
olvass továbbVan Óbudán egy csoda hely, Kence Konyha a neve, ahol a fűszernövények mellett kencék és szappanok illatoznak. Ebben nem is volna első hallásra talán semmi különleges, ha nem ott, helyben készülnének ezek a csodaszerek.
olvass továbbSzóval eperlekvár. Sajnos idén későn jön el az eper befőzés ideje, még ezek az eprek is inkább magában ehetőek voltak. Pedig az eperlekvár befőzésének eljövetele a nyár kezdete számomra. Viszont most volt lehetőség nagy mennyiségben lekvárt főzni. Az eredmény mennyei. Hajrá Gyerekek! Befőzni jó!
olvass továbbA mai nap legalkalmasabb arra, hogy számba vedd mindazt, amit van, és mindenért légy hálás. Ma locsolás, mosás, főzés, vizes tevékenységek napja. Napi megerősítés: Mindenem megvan ahhoz,hogy minden vágyam megvalósuljon.
olvass tovább