Kulcsszó keresés /


Mennyei mandulás finomságok

  • 2016. november 30.

A mandulaliszt azon kívül, hogy rendkívül egészséges, friss, egyedi ízt kölcsönöz a belőle készült ételeknek. Megosztunk veletek négy receptet, mely mandulalisztből készül és a Mi kedvenceink. Aki próbálta már, az tudja, hogy miért imádjuk ezt az alapanyagot, aki még nem, annak ideje kísérleteznie!

olvass tovább

Tofu vacsorára

  • 2016. szeptember 30.

Imádjuk az ázsiai konyhát, de állandóan étteremben enni vagy rendelni nem kimondottan pénztárcabarát. Egy eredetileg csirkével készült, könnyű receptet osztunk meg most veletek tofuval, a vegetáriánusoknak is kedvezve. A tofut ropogósra kell pirítani, egy kis ázsiai szósszal nyakon önteni, párolt zöldségekkel tálalni, és máris kész az egészséges vacsora.

olvass tovább

Szépülj szódabikarbónával!

  • 2016. augusztus 22.

Ez a régi, rendkívül sokoldalú csodaszer minden háztartásban megtalálható, jótékony hatásait pedig már nagymamáink is felismerték. Használhatjuk főzéshez, tisztítószerekhez kiegészítőnek, különböző egészségügyi problémákra, és nem mellesleg a szépségápoláshoz is. Most utóbbihoz hoztunk nektek néhány hasznos ötletet.

olvass tovább

Tippek zöldségek, gyümölcsök felszeleteléséhez

  • 2016. július 26.

Kutatások bizonyítják, hogy a különböző szeletelési technikák nem kizárólag a gyümölcsök, zöldségek kinézetében és ízében eredményeznek különbséget, de a tápanyagok felszívódásában is. A mesteri munkához persze egy jó késre, valamint sok-sok gyakorlásra is szükségünk van. Íme, néhány tipp!

olvass tovább

Mindent a mandulaolajról

  • 2015. december 19.

Van egy olaj, amit ugyanolyan jól tudok használni a főzéshez, mint a bőrápoláshoz. Édeskés íze van, és csodálatos illata. Az egyik legelőkelőbb “tag” az olajok általam annyira szeretett nagy családjában. Ez a mandulaolaj. Megérdemli, hogy ejtsünk róla néhány elismerő szót!

olvass tovább

Villásreggelire fel!

  • 2015. június 28.

Itt van öt egyszerű recept, amit bárki könnyedén el tud készíteni. Igen, a bárkibe te is beletartozol, pláne, ha unod a joghurtot és a müzlit. Kezdjük egy ténnyel a főzésről. Főzni nem nehéz, csak el kell kezdeni. Ha pedig hétvégén a szokásosnál több időd van délelőtt, készíthetnél reggelit magadnak, a kedvesednek vagy akár a barátaitoknak. Egy jó tanács, először azért ne a leendő anyóssal próbálkozz!

olvass tovább

8 hozzávaló, amit ki kell próbálnod!

  • 2015. március 30.

A régi főzőműsorokban még vágyakozva néztük a hozzávalókat, és arra gondoltunk, mi sohasem főzhetünk itthon olyan egzotikus ételeket, mint a híres külföldi sztárszakácsok. Szerencsére ez mára megváltozott, a legtöbb keleti fűszert akár már a sarki boltban is elérhetjük, a főzés egyfajta divat lett, nekünk pedig érdemes lenne olyan dolgokat is a hétköznapok részévé tenni, amiről eddig azt sem tudtuk, hogy ehető!

olvass tovább

Süssünk-főzzünk szívvel-lélekkel

  • 2015. március 14.

A mai témánkkal elkalandozunk kicsit a lélek dimenziói felé. Induljunk ki abból, hogy érzéseink, gondolataink hatással vannak mindarra, amit teszünk. Pár éve jelent meg a köztudatban is az a tézis, hogy a gondolataink, a mögöttük található megfelelő érzelmi erővel feltöltve mekkora hatással vannak az életünkre és ezáltal a világunk alakítása, teremtése belőlünk indul ki.

olvass tovább

Mi legyen a maradékkal?

  • 2014. december 25.

Karácsony közeledtével hajlamosak vagyunk túlzásokba esni. Nincs ez másképp a sütés-főzés területén sem. Bele sem gondolunk, mennyi finom ételt dobunk ki, ha véget érnek az ünnepek – ahelyett, hogy helyre kerülnének. A briteknél sincs ez másképp: évente 263.000 pulyka, 740.000 ünnepi puding, és 17,2 millió kelbimbó végzi a kukában!

olvass tovább

A magyar nők uralják a konyhát

  • 2014. december 10.

A Tefal által készített legújabb kutatás célja a hazai nők főzési, konyhabeli szokásainak feltérképezése volt. A felmérés a 18-65 év közötti magyar hölgyek körében zajlott, 800 fő megkérdezésével, reprezentatív mintán kor, végzettség és régió szerint.

olvass tovább