Kulcsszó keresés /


Mai mosoly: karácsonyi rugelach

  • 2015. december 13.

A rugelach a legkarácsonyibb süti amit valaha kóstoltam, egy barátnőmnél ettem először és annyira megízlett, hogy gondoltam megpróbálom elkészíteni én is. Azért annyira karácsonyi (nekem), mert fahéj, dió és finom bogyós gyümölcsök, vagy baracklekvár van benne, és amikor készül már akkor téli meseillat költözik a konyhába.

olvass tovább

Márványos-barackos lepény

  • 2014. szeptember 04.

Nem tudok elszakadni az ősz hangulatától, és ezzel együtt a szezon gyümölcseitől. Stílusosan az őszibarack az egyik kedvencem, bármilyen formában a legjobb sütemény alapanyag. Ezt a lepényt a teljesen kezdőknek ajánlom, vagy azoknak, akik kb. 5 hozzávalóból akarnak valami látványosat kihozni.

olvass tovább

Egy kis boszorkányság: máglyarakás

  • 2014. július 25.

Ez az az édesség, amiről 100%-ig a gyerekkorom jut eszembe. Vasárnapi ebédek, lusta délutánok, és egy tepsi, amire mindig rá lehet járni. Nagyjából ettől olyan ellenállhatatlan a máglyarakás, amihez egyébként semmilyen sütési rutin nem szükséges, csak finom alapanyagok. Nekem most a nagynéném szolgáltatta a balatoni kertben termett isteni sárgabarackból befőzött lekvárt, és akadt otthon foszlós kalács is.

olvass tovább

Tarte tatin barackkal

  • 2014. július 08.

Tarte tatin, azaz fordított torta - ez most barackos, de rendszerint almával szoktam készíteni. Francia, és talán ez a kedvencem a gallok édességei közül. Az enyhén sós, omlós-vajas tészta és a karamellizált gyümölcsök együttese verhetetlen íz-élmény, és látványnak sem utolsó.

olvass tovább

Dupla ágyas barackpálinka, gyümölcslikőrök és pálinkakoktélok

  • 2014. május 02.

A 2014-es belvárosi Pálinkafesztivál rekordszámú kiállítóval és igazi pálinkakülönlegességekkel nyitja meg kapuit május 15-én, a Városháza Parkban. Minden harmincévest (aki idén ünnepli) a szintén 30 éves Békési Pálinkaház vendégül lát egy kupica pálinkára. Ráadásul ezúttal minden látogató készpénzért vásárolhatja meg pálinkáját, közvetlenül a készítőktől.

olvass tovább

Fagyiszínű falak

  • 2014. május 01.

Nem csak a ruhák és kiegészítők terén éli reneszánszát a pasztel, a lakberendezésben is a szemetgyönyörködtetőek fagyiszínek. Eperhab, barackvirág, madártej - így frissítsd fel a szobák falait!

olvass tovább

2014: a körte éve

  • 2014. április 25.

Több mint 400 féle párlat közül válogathatnak majd a résztvevők a május 15-18. közötti belvárosi, Budapesti Pálinkafesztiválon, ahol idén a körte évét ünnepeljük. 2014-ben is folytatódik a fesztivál tematikus sorozata, amelyben a szilva, a barack, valamint a meggy után ezúttal a körte kerül a főszerepbe. A gyümölcsök királynője által ihletett édességek és ételek mellett a körtés pálinkakülönlegességek kapják a legnagyobb hangsúlyt, köztük a hazai pálinkafőzdék párlatainak házasításából született Év Körtepálinkája, amelyet először itt kóstolhat meg a közönség.

olvass tovább

Nelliz konyhája: fügés falatok

  • 2013. november 27.

Ha vásárolni megyek a fűszeresemhez, legalább 3 féle sajtot veszek. Ma többek között egy brie-re esett a választásom, ez volt az alapja a vacsoránknak. Fügével, és baracklekvárral készítettem el.

olvass tovább

Virágos út

  • 2013. június 05.

A barackvirág szín. Sokszor idegenkedünk ettől az árnyalattól, nehezen döntjük el, hogy jól áll e bőrszínünkhöz, és néhány esetben jogos is a félelem, hogy esetleg sápaszt bennünket. A bronz istennőknek kiváltképp ajánlott, de van az a nyári nap, ami hozzábarnítja a szőke hercegnőket is.

olvass tovább