Kulcsszó keresés /


Mikor úgy érzed, hogy az univerzum az ellenséged

„Ezt most már tényleg nem hiszem el!”- kelsz ki magadból hangosan, mert már komolyan úgy érzed, hogy valaki egy nagyon csúnya tréfát játszik veled. Semmi sem jön össze és csak nézed, ahogyan az életed darabjaira hullik. Itt már a katasztrófa elhárítás sem segít, az univerzum kipécézett magának és sikeresen a padlóra küldött. - De várjunk csak, miért mosolyog rám szeretettel, kedvesen? Most akkor barátok vagyunk vagy ellenségek? Egyáltalán mit akar még tőlem?

olvass tovább

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

  • 2024. május 06.

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból: kiváló éttermek, cukrászdák, pékségek és változatos italfelhozatal - a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig - sorakozik majd mintegy száz kiállító kínálatában.

olvass tovább

asztrológiai vihar közepette: Navigáljunk a belső kihívásokon és fedezzünk fel új perspektívákat!

Nos, mondhatnám, hogy érkezik a felmentő sereg és fellélegezhetünk, de nem… A Hold ma a Mars és a Pluto között halad, mindkettővel együtt állva a Bak és a Vízöntő jegyek határán. Emellett az Uránusz két fényszöge is fokra pontos: tegnap késő este vált pontossá a Vénusszal való jótékony trigonja, ma pedig a Nappal való kvadrátja fokozhatja az amúgy elég nehézkes életérzést. Egy apró segítség azonban mégis érkezik késő este.

olvass tovább

A Laurel egyedi séfpáros koncepcióval köszönti az új évet

  • 2023. december 28.

A Laurel Budapest hosszú évek óta a fővárosi gasztroszíntér egyik legizgalmasabb szereplője, amelyre a klasszikus francia konyhatechnológiákra építve a magyar alapanyagok és hagyományok tisztelete, valamint a nemzetközi konyha fúziója jellemző. A Kertész utcai étterem története november végétől egyedülálló séfpáros felállással folytatódik tovább, Ötvös Zsuzsanna pastry chef és Szabó Dávid head chef vezeti a továbbiakban a konyhát.

olvass tovább

Top5: a legfinomabb francia desszertek

A francia konyha meghatározó része a gasztronómiának, és természetesen ha már erre a területre tévedünk, érdemes sorra venni a legfinomabb francia desszerteket, hiszen bőven van mivel büszkélkedniük. A legtöbbjükben domináns a vanília, a gyümölcsök és a karamell, a titok pedig minden esetben a kiváló minőségű könyvekben rejlik.

olvass tovább

Diwali, a legnagyobb hindu ünnep és minden, amit az indiai gasztronómiáról tudni érdemes

  • 2023. november 15.

India sokak számára egy misztikus, távoli ország, amiről általában először a fűszeres ízek, illatok, a meditáció, a jóga, a sokszínűség és a hatalmas ünneplések jutnak eszünkbe. Idén világszerte november 12-én ünneplik az indiai újévet, a Diwalit. A hindu vallás egyik legjelentősebb ünnepén minden a fényekről és az emberi kapcsolatokról szól. Ranjeet Singh Dhillon, Magyarországon élő indiai üzletember mesélt az ünnepi szokásokról és az indiai modern street foodról

olvass tovább