Kulcsszó keresés /


Mai mosoly: vargányakrémleves

  • 2013. október 21.

Ez egy régi recept, még abból az időből mikor hetedhét ágra sütött a nap. Volt itthon vargányám, ugyan nem friss, de frissen fagyasztott és egy szikkadt kalácsom. Akkor gondoltam én, vargányakrémlevest csinálok a barátoknak, meg báránysültet indiai módra mandulás rizzsel és raitával,, miközben összevetjük nyaralásunk fényképeit, jókat nevetünk, borozunk, miegymás. Tehát következzék a recept, ami szerintem akár egy őszi estén is nagyon jól eshet a család apraja-nagyjának.

olvass tovább

Mai mosoly: uborkás receptek

  • 2013. július 01.

Uborkaözön: leves, krém, mártogató! Épp a képeket postprocessingeltem miközben egy gimis osztálytársam Manka rám írt: “Figyi, nem akarnál jéghideg uborkakrémlevest posztolni??” és épp annak a receptjét írtam, no meg egy nagyon gyors és diétához is méltán izgalmas uborkakrémes frissítő szendvicskrémet, vagy mártogatót – ahogy tetszik.

olvass tovább

Spárgaszezon: krémleves

  • 2013. május 16.

Még mindig spárga. Szezonja van, használjuk ki! Mivel a spárga elég tiszavirág életű (pár napig, max. 2 napig tartható hűtőben) mindet meg kell főzni gyorsan, én két csomaggal vettem, szóval egyszerre készült belőle: quiche, leves és tészta, pesto és krém.

olvass tovább

Moszkva megér egy misét

  • 2010. november 24.

Moszkva jól ismert a magyar történelemből, hosszú évtizedekig a magyar vezetők vigyázó szemeiket Moszkvára és vezetőire vetették, így maga a város is kultikus fontossággal bírt számunkra. Ma már ez annyira nincs így, hogy hajlamosak voltunk/vagyunk elfelejteni, hogy a város a Föld egyik legdinamikusabban fejlődő régiója. Az ezerarcú Moszkva következik.

olvass tovább