Kulcsszó keresés /


Változtak az élelmiszercímkék

  • 2014. december 20.

Nagy segítség az ételallergiások és étel-intoleranciások számára, hogy 2014. december 13-tól kötelezővé vált az allergének jelölése az előre nem csomagolt élelmiszereken is, így egy vendéglátó egységben és a csemege pultból kapott élelmiszereken esetében is kötelező információt szolgáltatni az allergénekkel kapcsolatban.

olvass tovább

Ki tart velünk? - Menedékház karácsony

  • 2014. december 17.

Gyere velünk és tegyük szebbé idén is a Menedékház lakóinak Karácsonyát! Bármivel segíthetsz: élelmiszer, ruha, játék, pénz vagy csak gyere el és segíts nekünk pakolni a sok ajándékot! A Menedékház Alapítvány elsősorban hajléktalan családok reintegrációjával foglalkozik, elhelyezést biztosít, illetve folyamatosan megújuló programjaival próbál megoldást nyújtani a hajléktalan családok problémáira.

olvass tovább

Versace tojás és Gucci savanyúság

  • 2014. április 27.

Peddy Mergui megálmodta, hogyan is festenének a hűtőnkből minden nap előkerülő élelmiszerek luxusdesignba csomagolva. A luxusdesign ezúttal pedig nem mást jelent, mint azt, hogy a nagy divatházak stílusjegyeit tervezte rá a termékek csomagolásaira. Így született meg többek között a Versace tojás, a Tiffany joghurt és a Gucci savanyúság. Ti megvennétek?

olvass tovább

A leghatékonyabb méregtelenítő kúra

  • 2014. április 24.

A Himalája só az Indus völgyéből származó természetes őssó, a szó igazi értelmében vett élelmiszer. Különleges tulajdonságai folytán energiát adó és kiegyenlítő, semlegesítő és salaktalanító hatású anyag. A természetes Indus só nem csak NaCl-ből áll, mint a nyugati civilizáció étkezési sója, hanem további nyomelemeket, ásványi anyagokat tartalmaz. Ezek azok az elemek, amelyek a szervezetünket is felépítik, és jelen voltak már az őstengerben is, ahonnan maga az élet ered. Emiatt köszönti ismerősként szervezetünk az Indus sót. Étkezési célra történő napi használatán túl ismerkedjünk meg egyéb kiaknázatlan lehetőségeivel is, többek között a méregtelenítő sófürdővel, ami felér egy három napos méregtelenítő kúrával.

olvass tovább

A jövő ehetetlen eledelei

  • 2013. április 02.

Ha ilyen ütemben nő tovább bolygónk népessége, akkor 2100-ra eléri a tízmilliárdot, és ezt az irdatlan embertömeget - csúnyán fogalmazva - valamivel etetni kell.

olvass tovább

Top hatású étkek

  • 2013. március 28.

Mindenki tudja, hogy melyek azok az élelmiszerek, amelyek jót tesznek a szervezetünknek, ám a legtöbb esetben nincs egyenes arányban a hatásuk az íz világukkal.

olvass tovább

A mediterrán étrend térvesztése

  • 2011. július 26.

A mediterrán konyha jó hírnevéhez nem méltó az a változás, amely a déli étkezési szokásokban tapasztalható. Egy felmérés szerint a mediterrán országok lakói fogyasztják a legtöbb zsíros ételt.

olvass tovább

Mennyi a napi ajálott cukorbevitel?

  • 2011. március 18.

Túl sok cukrot fogyasztunk, azt hiszem sokunk számára ez egyértelmű bűnözés, mégis nehezen tudunk ellene tenni. Hiába kerüljük, hiába helyettesítjük más, egészségesebb édesítőkkel (mint nádcukor vagy méz), meglepő, hogy hány élelmiszer tartalmaz és mennyi hozzáadott cukrot, a kenyértől kezdve, a joghurton át egészen a gyümölcslevekig.

olvass tovább

DEGUSTA borok & finomságok

  • 2011. március 09.

Múlt év végén új gourmet bolttal gazdagodott Budapest, a Királyhágó tér környéke. A Degusta - Borok & Finomságok remekül illeszkedik a budai tér körüli pékségek, zöldségesek és bioboltok sorába. A kínálat gerincét hazai termelőktől beszerzett minőségi élelmiszerek adják. A tulajdonosok a Slow Food mozgalom követőiként kiemelt szerepet szánnak a magyar kistermelők termékeinek.

olvass tovább