Kulcsszó keresés /


Zsenge, tavaszi zöldborsó leves

  • 2014. május 22.

Zsenge, tavaszi zöldborsóleves, ahogy anyukám szokta. Nem vagyok egy nagy leves fogyasztó, de vitán felül ez a kedvencem - bárhol, bármikor. És anyukám mindig el is készíti, mert gyors, olcsó és egyszerű. Ezt most már én is tanúsíthatom, miután egy könnyed vasárnapi ebéd első fogásaként került az asztalra.

olvass tovább

10 ok, amiért szeretjük a spenótot

  • 2014. május 17.

A spenót tipikusan az a növény, amely szinte senkit sem hagy közömbösen: vagy szeretjük, vagy utáljuk. Sokak rossz emlékekkel rendelkeznek róla a klasszikus "menzás koszt" miatt. Azonban számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik, melyeket igyekeztünk összegyűjteni egy csokorba. Akik nem tartoznak a spenót kedvelők táborába, nekik is érdemes lehet végigfutni az alábbi sorokat, mert nemcsak spenótfőzelék formájában fogyasztható, változatosan elkészíthető ezen kívüli is, más ízesítéssel is, és lehet így már többeknek szerethetővé válik.

olvass tovább

Az igazság a tejről

  • 2014. április 25.

Az elmúlt negyven évben a tejipar milliárdokat költött reklámkampányokra, hogy rávegyék az embereket termékeik fogyasztására. Nagyban befolyásolták az oktatási intézményeket, nyugdíjas otthonokat, kórházakat, rendelőket, a médián keresztül pedig olyan információkat juttattak a köztudatba, melyek egyre csak népszerűsítették és szinte szükségszerűnek állították be termékeik fogyasztását.

olvass tovább

Mi fán terem a csíra II.

  • 2014. április 07.

Ugyan már válogathatunk a friss, szezonális zöldségek közül is, azért a csírákról se feledkezzünk el, hiszen kiváló tápanyagtartalmukból és számos jótékony hatásukból mit sem veszítettek, így érdemes továbbra is bőven fogyasztanunk ezekből a kis természetes vitaminbombákból. A Mi fán terem a csíra írásunkban megismerkedhettetek a csíráztatás rejtelmeivel. Reméljük sikerült vele kedvet csinálnunk, hogy kipróbáljátok. Most pedig szeretnénk bemutatni nektek a csírák népes családjának tagjait, és egyes fajták élettani hatásait.

olvass tovább

Fogyasztó ételek II. rész

  • 2014. március 25.

A diéták, fogyókúrák legnehezebb része, az apró csipegetések, nassolások elhagyása. Vannak azonban olyan ételek, melyek állítólag negatív kalóriatartalmúak, ugyanis olyan folyamatokat indítanak be a szervezetben, melyek több kalóriát égetnek, mint amennyit fogyasztásukkal beviszünk, és magas víztartalmuknak köszönhetően gyakorlatilag kalóriamentesek. Legközelebb, ha rád tör az éhség, ezekből az életekből válogass!

olvass tovább

Gyorsétterem otthon - 1. rész

  • 2014. március 24.

Nem végeztem reprezentatív kutatást, de majdnem biztos vagyok benne, hogy a 3 leggyakoribb étel, amit akár egy 4. kategóriás falodában is szívesen majszolunk el: a gyros, a pizza és a hamburger. Nyilván van az a hely és idő, amikor nem fér bele a napi programba a főzőcskézés, mégis minden más alkalomra erősen ajánlom, hogy magatok készítsétek el ezeket a fogásokat, mert sokkal olcsóbbak, és ami még fontosabb, sokkal egészségesebbek, mint a bolti verziói. Arra gondoltam, sorra veszem hétről hétre majd a leggyakrabban házhoz rendelt és/vagy helyben elfogyasztott gyorséttermi ételeket, és meglátjátok mennyivel kiadósabb és ínycsiklandóbb adagok lesznek a tányéron!

olvass tovább

Dolce Vita II.

  • 2014. február 21.

Mindenki számára egyértelmű kell, hogy legyen, a cukorfogyasztás káros, veszélyes az egészségre nézve. Romolo, természetgyógyász a múlt század elején így említette a cukrot, hogy a három fehér méreg csoportjába tartozik és a zacskókra nyugodtan rátehetnék a halálfejét. Nem azonnal, hanem lassan, de biztosan pusztítanak. A három fehér méreg: fehér cukor, fehér liszt, konyhasó! Azt mondta " most indult el az emberiség egészségének hanyatlása" és milyen igaza volt.

olvass tovább

Dolce Vita I.

  • 2014. február 20.

"A cukor egy teljesen halott anyag. Mesterségesen előállított, finomított kivonat csak kalorikus értéke van. A szervezetbe jutva elrabolja a már birtokolt tápanyagokat. Akik cukrot fogyasztanak, alkoholisták, anélkül, hogy tudnának róla." Dr. Shelton. Tulajdonképpen Dr. Shelton mindent elmondott tömören a cukorról, azért én bővebben kifejteném, hogy miért is alkoholisták a cukorfogyasztók, hol vannak a rejtett cukrok és milyen alternatívái vannak, amelyekkel édesíthetjük az "ételünket - életünket".

olvass tovább

Fodrász, manikűr, nőgyógyász

  • 2014. január 16.

Gyerekkorom óta foglalkoztat a gondolat, hogy miért vagyunk itt. Amióta az eszemet tudom, azóta rajzoltam, ráadásul jól, és sokáig úgy hittem, képzőművész leszek. Aztán, ahogy teltek az évek, nem tudtam rájönni, hogy mégis mi az, amit így adhatnék az embereknek.

olvass tovább