Kulcsszó keresés /


Mit igyunk ma ebédre?

  • 2014. október 02.

A kérdést helyesen tettük fel, ugyanis létezik olyan teljes tápértékű turmix, amely helyettesítheti akár a főétkezést is, mindössze 200 kalóriát tartalmaz, teljesen friss, természetes, és házhoz is jön. Ha szívesen fogyasztanál több zöldséget, de fogalmad sincs honnan kellene beszerezni, illetve miként lehet finoman elkészíteni, akkor tartsatok velünk a Liquid Lunch világába!

olvass tovább

Fehérboros cukkinifőzelék cékla ropogóssal

  • 2014. szeptember 30.

Ismét egy könnyű, zöldséges étel, mégse fordul elő túl gyakran a konyhákban. Vannak bizonyos alapanyagok, amiket rendre kikerülünk a közértben, és nem gondolunk rájuk önálló ételként. A cukkini is, de még inkább a cékla ilyen. Előbbit maximum levesként, köretként, utóbbit kizárólag savanyúságként szokták fogyasztani. Pedig a cékla nem csak finom, egészséges is: erős vérképző hatású, valamint a májnak is jót tesz. A tökfélék családjából származó cukkini pedig magas víztartalma miatt hidratáló hatású, és C-vitamin tartalma is magas. Ki ne szeretné őket?

olvass tovább

A gyász két fázisa

Nem hiszek a gyász öt fázisában. Sajnos több ízben volt alkalmam megtapasztalni, hogy mit él át az ember, ha a hozzá legközelebb álló embert veszti el. Örökre. Nem volt öt fázis. Kettő volt. Az első, amikor értetetlenül álltam, és nyakra-főre azt kérdeztem magamtól, az égtől, a körülöttem lévőktől, Istentől, hogy “Miért?” “Miért ő?” “Miért most?” “Miért?”. A második fázis, amikor már nem kérdeztem, csak beletörődtem.

olvass tovább

Fügesaláta mézzel és feta sajttal

  • 2014. szeptember 23.

Imádom a salátákat, sok embertől viszont azt hallom, unalmasnak találják, ezért keveset fogyasztják. Pedig ha többet variálnánk a hozzávalókat, és persze az ízeket (ne féljünk például a sós és az édes párosításától), akkor biztosan többeknek lenne a kedvence. Volt rá példa, hogy ezt az ízes fügesalátát reggelire beletettem a bagettembe, ebédre hús mellé ettem, vacsorára pedig magában. És nem untam meg.

olvass tovább

A kullancscsípés húsallergiát okozhat?

  • 2014. szeptember 07.

Az Egyesült Államokban egyre terjed a Lone Star névre keresztelt kullancsfaj, melynek csípése után jobb kerülni a vörös húsok fogyasztását. Az élősködő által okozott allergiás esetek, már több európai országban is megjelentek.

olvass tovább

Az ezerarcú török konyha

  • 2014. szeptember 03.

Sajnos a török konyháról alkotott ismereteink általában az ebédszünetben vagy a buli végeztével, hajnalban elfogyasztott pitába csomagolt csirkehúsra korlátozódnak.

olvass tovább

Vigyázz! Kész! Bor!

  • 2014. szeptember 02.

A borról már évezredek óta tudja az ember, hogy mértékkel fogyasztva számos jótékony hatással rendelkezik. Az idei Borfesztivál témája a bor és az egészséges életmód, a sport, a közös élmények. 23. Budavári Borfesztivál, 2014. szeptember 10-14. között a Budai Vár teraszain.

olvass tovább

Horrorfilmek igaz történetek alapján

  • 2014. augusztus 20.

Nincs félelmetesebb dolog a valóságnál. Valószínűleg így gondolják ezt a vérfagyasztó horrorkészítők is, mivel alig akad olyan film, ami nem „igaz történeten alapul”. Ez az adu ász, a végső esszencia, mely a film után leginkább nyugtalanítja a nézőt. A dolog pikantériája, hogy sok ilyen horrorfilm tényleg valós eseményekből merít valamilyen formában. Vigyázat, csak 18 éven felülieknek!

olvass tovább

Az uborka 10 jótékony hatása a szépségre

  • 2014. július 31.

Az uborka az, ami mindenki hűtőjében mindig megtalálható, és számos formában elkészíthetjük belőle kedvenc köretünket, salátánkat. Azonban nem csak ételként való fogyasztásra alkalmas, hanem a legegyszerűbb módon használhatjuk fel szépségünk ápolására is.

olvass tovább