Kulcsszó keresés /


Cukkinis lasagne tészta nélkül

  • 2015. március 11.

Mindannyian odavagyunk az olasz konyháért a barátnőimmel, azonban én magam is igyekszem leredukálni a szénhidrát fogyasztását a lehető legalacsonyabb szintre, így hetente általában csak egyszer engedélyezek magamnak tésztát vagy pizzát ebédre. Ezért szuper az alábbi cukkinis lasagne recept, ami tészta nélkül készül. Túl szép, hogy ez még finom is legyen? Pedig így van!

olvass tovább

Havonta egyszer buliznak a magyarok

  • 2015. február 17.

Nem csak sírva vígad a magyar, és nem kizárólag pálinkával oltja szomját - derült ki a The Famous Grouse nagyszabású bulifelméréséből. A kitöltők döntő többsége úgy gondolja, hogy a jó zene és társaság elképzelhetetlen alkohol nélkül, és mindössze 3%-uk absztinens. Az sem titok már, hogy tízből kilenc bulizó röviditalokat fogyaszt, 50%-uk kísérőt sem iszik mellé, és legszívesebben egy hollywoodi sztárral koccintana.

olvass tovább

Még mindig sok a félreértés az allergiákkal kapcsolatban

  • 2015. február 13.

Az Amerikai Allergia, Asztma és Immunológia Kollégium (ACAAI) közleménye szerint a belgyógyászok és gyermekorvosok tudása nem naprakész az allergiás betegek ellátásával kapcsolatban. A kérdőíves felmérés során például csak 50 százalékuk tudta, hogy súlyos allergiás reakció esetén mi a teendő. Az eredmények kapcsán a szakmai szervezet a szakszerű ellátás, allergológussal történő konzultáció fontosságát hangsúlyozza.

olvass tovább

Mi fán terem a csíra I. rész

  • 2015. február 13.

Így a tavasz közeledtével, amikor szervezetünk már igencsak kiéhezett a vitaminokra és ásványi anyagokra, de a boltokban még mindig nehéz friss zöldségekhez és gyümölcsökhöz jutnunk még mindig aktuális és jó megoldás, ha a csírák fogyasztásával színesítjük az étrendünket.

olvass tovább

Az asztma növeli az alvási apnoe kockázatát

  • 2015. február 11.

Egy új kutatás szoros összefüggést fedezett fel a két betegség közt: az asztmás felnőttek körében magasabb az alvás közbeni légzéskimaradás veszélye. Dr. Potecz Györgyi tüdőgyógyász, allergológust, a Tüdőközpont orvosát a megelőzés lehetőségeiről kérdeztük.

olvass tovább

8 ok, amiért szeretjük a cickafarkfüvet

  • 2015. január 16.

A közönséges cickafark igen régóta használt gyógynövény: Homérosz írásából kiderül, hogy a trójai harcokban vérző katonák sebeit a segítségével gyógyították, de a növény a kínai kultúrának is szerves része. Az elmúlt évszázadokban előszeretettel alkalmazták fertőtlenítésre, teáját pedig emésztési problémákra, görcsökre, de a népi gyógyászatban még a TBC vagy a tüdőrák ellen is bevált. Manapság a női bajok szakértőjeként emlegetik. Lássuk, mit kell tudnunk róla!

olvass tovább

Anyu főz: halcurry

  • 2015. január 15.

Mi magunk is sokszor írtunk már arról, hogy mennyire fontos rendszeresen halat fogyasztani. Ráadásul az nem is elég, ha mi magunk megbarátkozunk a halakkal, megtanuljuk változatosan elkészíteni őket, hanem az is a mi feladatunk, hogy a gyerekeinkkel megszerettessük ezt a fontos étket.

olvass tovább

Ezen rágódunk

  • 2014. december 11.

Míg évekkel ezelőtt az ördögtől valónak gondolták sokan a rágózást, addig mára – a termékek fejlődésével és a folyamatos edukációval – már a fogorvosok által is elfogadottá, sőt ajánlottá vált. A rágózás nem csak önbizalmunkra, hanem szájhigiéniánkra, nyálunk termelődésére és az éhségérzet elűzésére is kiváló hatásokkal bír, éppen ezért fogyasztásuk különösen ajánlott. Csak egy aranyszabályt kell megjegyeznünk: ha már rágunk, cukormentes rágógumival tegyük azt!

olvass tovább

Anyu főz: spagetti petrezselyem pestoval

  • 2014. december 01.

A pesto az olasz konyha egyik pofonegyszerű, ám mégis elképesztően ízletes csodája. Liguria tartományból származtatják, de régi írások szerint már jócskán a középkorban készítettek hasonló mártást, amit a pasta hazájában természetesen elsősorban a tésztákhoz fogyasztottak. Bár pesto egyébként remekül illik burgonyás ételekhez, és húsokhoz is, legnépszerűbb mégiscsak a spagettis változat. Hiszen az sem mindegy, milyen tésztával esszük: minél vékonyabb a pasta, annál jobban be tudja vonni ez a finom szósz.

olvass tovább