Kulcsszó keresés /


Variációk linzertésztára

  • 2014. április 12.

Ennek a desszertnek egy álmos szombat délután szövődött a története. Pont elfogyott minden édesség, én meg nagyon vágytam valami könnyű finomságra. Délelőtt vettem egy pár deka epret - persze még import árut. Nem tehetek róla, ahogy betör a piacra az eper, málna, cseresznye, én addig veszem, amíg látok. Most ez volt az idei első beszerzés, és még nyilván aranyárban mérik, de nem kell már sokat várni, hogy friss, hazai áruval töltsék meg a polcokat. Legalábbis remélem.

olvass tovább

Nagyon vajas, nagyon csokis croissant

  • 2014. április 04.

Kislány koromban nem voltak nagy igényeim, minden vágyam az volt, hogy otthon is bármikor képes legyek a legkedvesebb ételt előállítani: a vajas corissant. Azóta számtalan pékségben kóstoltam ennek a leveles tésztából készült finomságnak a sós és édes változatait, és igaz, ami igaz: kevés helyen lehet igazán jó croissant kapni. Van, ahol túl sütik, van, ahol még szinte nyers, és a legtöbb hazai boltban nem vajjal, hanem margarinnal készítik, ami nagyon nem mindegy.

olvass tovább

Teszt: dús és hosszú

  • 2014. április 01.

Ismerd meg jobban a Clinique legújabb szempillaspirálját, ha még dúsabb, még természetes pillákat szeretnél! Szerelem első pillantásra.

olvass tovább

A nagybetűs citromtorta

  • 2014. március 27.

Először is szeretném leszögezni: ez a nagybetűs citromtorta. Ezt készítik az angolok, de még a franciák is, akiknek irigylésre méltó a gasztronómiai kultúrájuk (is). Ennek ellenére nálunk még sok helyen a hagyományos verzió hódít, a piskótatészta közé pakolt margarinos sárga krém, némi citromlével meglocsolva. Személyesek a tapasztalataim, nekem konkrétan a cukrász vizsgán is az utóbbit kellett elkészítenem, úgyhogy biztosan állíthatom, össze sem lehet hasonlítani a kettőt.

olvass tovább

Fighters' Run – Győzd le magad – éjjel-nappal!

  • 2014. március 19.

A Fighters' Run hazánk első számú terep- és akadályfutó versenye, amelyen természetes és épített akadályokra egyaránt számíthatnak a résztvevők, akik nappal (és éjszaka! is) tesztelik majd többek között a szögesdróttal nehezített kúszópályát, a mocsaras kádat, vagy a földbe ásott labirintusokat március 29-én, Kecskeméten. Kedvezményes online nevezésre március 25-ig van lehetőség!

olvass tovább

Medvehagymás-spenótos quiche

  • 2014. február 06.

Egyszer már írtam arról, mennyire imádom a pitéket akár édes, akár sós. Nálam, akármelyik jöhet! A tengernyi medvehagymámnak és a jó fej zöldségesemnek köszönhetően – a legalább annyi spenótom révén – újra egy sós pitét készítettem. Megint csak 30 perc volt a tészta elkészítése, amíg kicsit pihent megcsináltam a tölteléket és már mehetett is a jól előmelegített sütőbe. Este vacsinak, másnap ebédre egy kis karamelizált balzsamecetes salival tökéletes volt, még a Főni is megjegyezte micsoda finomságot ebédelek.

olvass tovább

Angliából szeretettel!

  • 2014. január 10.

A márka termékeit fodrászok fejlesztettek ki fodrászok számára. Ez többet jelent, mint néhány egyszerű sampon és kondicionáló. Célja az volt, hogy a fodrászok idejét és energiáját megkímélve, hatékonyabb, professszionálisabb termékekkel rukkoljon elő. Paul Mitchell - a skót származású tulajdonos - az állatokon történő terméktesztelést már akkor sem alkalmazta, így nyugodtak lehetünk azzal kapcsolatosan, hogy mit vagy mit nem kenünk a hajunkra!

olvass tovább

Vérvizsgálatból kimutatható a koraszülés kockázata

  • 2013. október 04.

Jövőre már elérhető lesz az a vérvizsgálat, amely a kismamák véréből megállapítja, hogy magas-e a koraszülés kockázata. Akár a koraszülések 80 százalékát képes kiszűrni a terhesség második trimeszterében az a vérteszt, amely már valószínűleg jövőre elérhető lesz Nagy-Britanniában – olvasható a Medipress egyik cikkében.

olvass tovább

Mai mosoly: 3in1 tojás reggelire

  • 2013. augusztus 25.

Miért három az egyben: mert a tészta amin sül tökéletes kenyérpótlék, van rajta bacon is, ezért lehetne bacon and eggs, és alul megbújik egy kis bruschetta alap. Ennél több szerintem egy vasárnap reggelre nem is kell!

olvass tovább