Paradicsomos galette
Nem tudod még mit készíts? Ez a finom paradicsomos galette remek választás lehet, hisz minden földi jóval kínálhatod.
olvass továbbNem tudod még mit készíts? Ez a finom paradicsomos galette remek választás lehet, hisz minden földi jóval kínálhatod.
olvass továbbAz ősznek van egyfajta varázsa. A természet ilyenkor teljesen megváltozik. Barnába, és sárgába borul minden. Ilyenkor a legjobb bebújni az ágyba, egy forró teával a kezünkben, és elolvasni egy könyvet. Ami viszont ennél is jobb, az a sütőtök mindenféle formában való fogyasztása. Legyen szó levesről, süteményről, köretről, vagy csak simán megsütve, jöhet bármennyi mennyiségben.
olvass továbbBorongós őszi napokon, ha egy kis színre vágyom, ezzel a salátával könnyen a tányéromra varázsolhatom. A vajhal igazán könnyen elkészíthető alapanyag, bátoritok mindenkit hogy próbálja ki, ha valaki nincs nagy barátságban a halakkal, csirkével is elkészítheti nyugodtan a salátát. Sőt hús nélkül is nagyon finom.
olvass továbbA rovinji Agli Amici az első két MICHELIN-csillaggal rendelkező étterem Horvátországban
olvass továbbVégre eljött a pillanat, amire egész télen és tavasszal vártunk, megérkezett az eperszezon, így végre nem csak horrorisztikus áron juthatunk hozzá sokak kedvenc, piros gyümölcséhez. Felhasználására gyakorlatilag megszámlálhatatlan lehetőségünk van, ha előrelátóak vagyunk, és már most a majd újra beköszöntő epermentes hónapokra gondolunk, akkor készíthetünk szörpöt vagy lekvárt, de ha inkább az azonnali fogyasztást pártoljuk, akkor következzék pár ötlet, hogy milyen nyalánkságot készítsünk ebből a gyümölcsből.
olvass továbbEnnél frissítőbb levest ma nem fogsz találni! Nagy melegben nyáron csodálatos, de ha el akarod kápráztatni a vendégeid, akkor is tökéletes választás. Az áttetsző színtelen leves, nagyon intenzív paradicsom ízzel fog meglepni mindenkit, aki megkóstolja.
olvass továbbA nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból: kiváló éttermek, cukrászdák, pékségek és változatos italfelhozatal - a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig - sorakozik majd mintegy száz kiállító kínálatában.
olvass továbbEgy régi klasszikus kicsit újra gondolva, mely méltó előétel lehet, akár egy sima hétköznap estét is feldobhatunk vele. Amilyen bonyolultnak tűnhet, annyira egyszerű. Próbáljátok ki, biztos a siker.
olvass továbbSzilveszterkor sokan választják a házibuli lehetőségét, hiszen ilyenkor a barátaink és legkedvesebb ismerőseink körében köszönhetjük az új évet. Most olyan ötleteket gyűjtöttünk össze a vendégváró falatokhoz, amelyek egészen biztosan stílusosabbá és hangulatosabbá fogják tenni az évet búcsúztató partyt.
olvass továbbSzeretjük a különleges dolgokat, ez a forró csokival sincs másképp, ezért összegyűjtöttünk nektek pár receptet, amivel meglephetitek saját magatokat, a kedveseteket vagy a barátnőiteket.
olvass továbbA francia konyha meghatározó része a gasztronómiának, és természetesen ha már erre a területre tévedünk, érdemes sorra venni a legfinomabb francia desszerteket, hiszen bőven van mivel büszkélkedniük. A legtöbbjükben domináns a vanília, a gyümölcsök és a karamell, a titok pedig minden esetben a kiváló minőségű könyvekben rejlik.
olvass továbbIndia sokak számára egy misztikus, távoli ország, amiről általában először a fűszeres ízek, illatok, a meditáció, a jóga, a sokszínűség és a hatalmas ünneplések jutnak eszünkbe. Idén világszerte november 12-én ünneplik az indiai újévet, a Diwalit. A hindu vallás egyik legjelentősebb ünnepén minden a fényekről és az emberi kapcsolatokról szól. Ranjeet Singh Dhillon, Magyarországon élő indiai üzletember mesélt az ünnepi szokásokról és az indiai modern street foodról
olvass továbbEgy kis édességre vágysz? Vagy egy buliba vagy hivatalos, és már nincs időd sütni? Ne aggódj, mert ezt a finomságot könnyen elkészítheted, és még a sütővel sem kell bajlódnod!
olvass továbbNem telhet el őszi-téli időszak pumpkin spice latte nélkül. Nem is gondolnánk, hogy milyen egyszerű elkészíteni ennek a sütőtökös, fűszeres kávéspecialitásnak az egészséges, organikus változatát - a lakás pedig egy szempillantás alatt megtelik kellemes hangulattal, amint a levegőbe beleszippantva, megérezzük a fűszerek illatáradatát.
olvass továbbÚjabb könyvvel bővült a Tó-retró könyvtár, amely most a gulyáskommunizmus gasztronómiájának világába kalauzol el. Glázer Szilvia szerző rendhagyó 3in1 szerkezetben álmodta meg a kötetet.
olvass továbbMegérkezett az ősz, most jött el az ideje a bebújós leveseknek A krémlevesek nagyon gyorsan és sokféleképpen elkészíthetőek. A fő alapanyagot süthetjük, főzhetjük vagy akár pirithatjuk is. A levesbetétek tárháza is bőséges. Dúsíthatjuk zöldség chipsszel, kolbászmorzsával, sajttal, de akár frissítő szósszal vagy fűszeres olajjal is. Így született meg ez a zellerkrémleves is, próbáljátok ki!
olvass továbbA koreai kulináris világ titkos kincse, Jeong Kwan szerzetesnő, a "Chef's Table" című Netflix sorozat filozófus-séfje a Koreai Kulturális Fesztivál meghívottjaként szeptemberben Magyarországra érkezik. Jeong Kwan szeptember 25-én 15:00- 17:30 között tart előadást a templomi konyha művészetéről, az egészségmegőrzésről és szót ejt a fenntarthatóság fontosságáról is. Az élő előadáshoz bárki csatlakozhat online, a Korea Kulturális Központ Facebook oldalán keresztül.
olvass továbbBevallom, mikor először találkoztam a szilvaleves és a pisztáciás morzsába forgatott gombóc párosával, legfőképp az étel gyönyörű színe ragadott magával. Szemet gyönyörködtető étel.
olvass továbbKönnyű nyáresti vacsorára vágysz, ami biztosan levesz mindenkit a lábáról? Akkor az egészben sült karfiol a Te ételed! Ha egyszer elkészíted, többé soha nem felejted
olvass továbbA forró nyári napokon igazi frissítőként hatnak a hideg levesek. Az alábbiakban bemutatjuk három klasszikus gyorsan elkészíthető, izgalmas változatát.
olvass tovább