Az élesztőt a cukorral együtt a meleg tejbe tesszük, majd a tojással együtt hozzáadjuk a sóval elkevert liszthez, és lágy, ragacsos tésztává gyúrjuk. Egy dagasztófejjel ellátott keverőgéppel vagy kézzel tovább dagasztjuk, majd egy edénybe helyezzük, és műanyag fóliával letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztához kis adagokban hozzáadjuk a vajat, addig gyúrjuk, amíg a vaj el nem tűnik, majd ismét letakarjuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A tésztát belisztezett felületen átgyúrjuk, a kétharmad részéből labdákat formázunk, majd háromnegyed részig megtöltünk velük egy kivajazott és kilisztezett brióssütőt vagy muffinformát. A maradék tésztából kisebb labdacsokat formázunk, és egy belisztezett fakanállal a nagyobbak tetejébe nyomkodjuk őket. A briósokat megkenjük tojássárgájával, és 30 perc alatt arany barnára sütjük.
Óriás almáspalacsinta
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez