Siker kulcsa?
Precizitás
Ha te is olyan munkahelyen dolgozol, ahol naponta több száz e-mail landol a postafiókodban, muszáj kategorikusan rendszerezned. Amikor van egy szusszanásnyi időd, amit inkább a neten böngészve töltenél, mappázd be és címkézd fel a leveleidet, hogy semmi se vesszen el a süllyesztőben. Ugyanez igaz az asztalodra, az irataidra, a szekrényedre és a közvetlen környezetedre. Igyekezz rendet tartani magad körül, hogy pontosan tudd, mit hol keress.
Bizalmaskodás kerülése
Mi nők hajlamosak vagyunk kiteregetni a magánéletünket azoknak, akikkel megtaláljuk a közös hangot, pedig nem biztos, hogy érdemes. Versenyszférában dolgozók esetében különösképpen, de egyéb munkahelyeken is, gyakran élnek vissza kollégák a bizalmas történetekkel, amint kicsit is veszélyben érzik magukat hozzánk képest. Kerüld a túlzott bizalmaskodást, és legfőképpen mások kibeszélését, mert így a főnököd szemében egy üzletasszony helyett sokkal inkább egy tini lány benyomását keltheted.
Titoktartás
Mielőtt bárkinek bármit mondanál a munkahelyen történtekről, üzleti partnerekről, kollégákról, mérlegelj! És habár sokszor jót mulatunk a kötelezően elvégzendő tréningeken, ahol arra hívják fel a figyelmünket, hogy a cégről bizalmas információkat senki számára sem adhatunk ki, hiszen ez csak természetes, de ha eljár a szád, tényleg bajba kerülhetsz. Egy profi munkaerő mindig fontolóra veszi kivel mit oszt meg, és egyik munkáltató sem szívesen alkalmaz amatőröket.
Közösségi média újraértelmezése
Lehet, hogy egyetem alatt a kutyát sem zavarták a bulizós posztjaid, vagy a fesztiválozós meggondolatlan bejegyzések, amint megtalálod azt a munkahelyet, ahol letáboroznál akár hosszabb időre, moderálnod kell a közösségi felületeidet. Mindegyik oldal biztosít a felhasználóinak privát beállításokat arra vonatkozóan, hogy az adatlapjából mi az, amit nyilvánosan látni enged. Ha még nem éltél ezzel a lehetőséggel, sürgősen nézz utána, és állítsd be, kivel mit osztanál meg. Se többet, se kevesebbet.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez