Otthon is egyszerűen elkészíthető japán fogások
Chanko nabe
Hozzávalók:
- 1 kis fej káposzta
- 15 dkg retek (sörretek)
- 10 dkg tofu
- 20 dkg gomba
- 1 db fehér hagyma
- 20 dkg mungó babcsíra
- 4 gerezd fokhagyma
- 20 dkg kínai kel
- 1 db sárgarépa
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 3 db leveskocka
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál szezámolaj
- 1 evőkanál miso
- 30 dkg csirkemell filé
- 3 l víz
Elkészítés:
Készítsünk egy levesalapot a miso pasztával, szójaszósszal, szezámolajjal, fokhagymával és fűszerekkel. Amíg fő, aprítsuk fel a zöldségeket és a húst, ami egyszerre kerüljön majd bele a forró lébe. Ezután fedjük le fedővel, és vegyük le a tűzhelyről. Ne kevergessük, így a csirkehús puhára fő.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez