Otthon is egyszerűen elkészíthető japán fogások
Buta no kakuni
Hozzávalók:
- 50 dkg nyers császárszalonna
- 3 ek szójaszósz
- 3 ek nádcukor
- 30 ml szaké
- 30 ml mirin
- 30 ml fehérbor
- 1 evőkanál cukor
- 1 hüvelykujjnyi gyömbér
- 1 l forró víz
- 4 db főtt tojás
- 1 tk csípős mustár
Elkészítés:
A császárszalonnát aprítsuk fel kockákra, majd egy forró serpenyőben pirítsuk őket addig, amíg be nem barnulnak. Ezután tegyük a húst egy tésztaszűrőbe, és forró vízzel öblítsük le őket. 600 ml vizet tegyünk fel forrni, majd a császárszalonnát főzzük meg benne az összes izésítővel együtt. A négy darab tojást addig főzzük, amíg meg nem keményednek. A szalonnás szószt másfél órán keresztül főzzük kis lángon, amíg be nem sűrűsödik. Ügyeljünk arra, hogy ne kevergessük! Az elkészült ételt póréhagymával vagy mustárral tálaljuk.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez