Nem csak Wiener Schnitzl
Húsételek
Mindenki abból gazdálkodik, ami megterem a háza környékén. Ez Ausztriában természetesen a szarvasmarha, de mellette rengeteg sertés és baromfi ételt is fogyasztanak. Az osztrák konyha jelképének számító Wiener Schnitzl, vagyis bécsi szelet valószínűleg arab közvetítéssel került Európába. Az "aranyozott hús" eredetileg bizánci találmány. Több tucat marhából készült főételt ismernek és fogyasztanak előszeretettel. A marha mellett számos ételük készül a pisztrángból (Forelle), vagy a nálunk is megtalálható édesvízi halakból. Ahogy Dél-Németországban, úgy Ausztriában sem kell a szomszédba menni egy kis sonkáért, virsliért, vagy kolbászért. Szárnyasok esetén sem tudunk a magyar gyomornak sok újdonsággal szolgálni, csirke és a pulyka ott is egyedül uralkodó.
Hasonlóan a Tafelspitzhez, nagyon népszerű, egyben híres a Bauernschmaus, avagy parasztlakoma. Főtt káposzta, főtt hús, virsli, krumpli, zsemlegombóc - minden osztrák íz egyben.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez