Májtisztító-kúra
6. Zöld színű zöldségek: Növényi klorofill tartalmuknak köszönhetően, minden káros méreganyagot elnyelnek a szervezetből. Természetes módon tisztítják a szervezetet, a máj egészségét elősegítve. Párolva, főzve, préselve, de akár nyersen is ajánljuk őket.
7. Olívaolaj: Az olíva-, a kender- vagy lenmagolaj, mind-mind lipidbázist hoznak létre a gyomorban, ami elnyeli a káros toxinokat, mielőtt azok hatással volnának a testre, csökkentve a terhelést a májra. Ezeket az olajokat is azonban csak mértékkel szabad fogyasztani.
8. Citrom: A szőlővel és a lime-mal egyetemben magas a C-vitamin tartalma, ami a máj tisztulási folyamatát segíti elő. Minden reggel éhgyomorra meginni egy pohár vizet egy fél citrom levével, a legjobb anyagcsere-fokozó.
9. Kurkuma: Jellegzetes íze, és méregtelenítő hatása miatt is érdemes beépítenünk az étkezésünkbe ezt a fűszert, mely az emésztőrendszerből űzi el a káros anyagokat.
10. Dió: A dió segít eltávolítani a mérgező ammóniát a szervezetből. Ezt, az arginin nevű aminosav teszi lehetővé. Emellett Omega-3 és gulation tartalma miatt igen értékes csemege.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez