Limitált kiadású kávéőrlemények Laoszból és Kenyából
KENYA PEABERRY
Az egyedi terroir és az itt termelt kávéfajták sokfélesége miatt Kenyát a “kávék királyaként” emlegetik az iparágban, a “peaberry” pedig egy igen keresett zöldkávé, amelynek értékét különleges gyümölcsössége és már-már lekváros ízvilága adja.
A tipikus kávébabbal ellentétben a peaberry szemek alakja egy természetes mutáció miatt gömbölyded, mert a gyümölcsben nem kettő, hanem csak egy kávészem fejlődik. Ez a jelenség a világ kávétermésének alig 5 százalékánál figyelhető meg. A peaberry kávébabot különösen jól lehet pörkölni, mivel a gömbölyded szemek nagyon jól, egyenletesen pörkölhetőek.
A gondos kézi munkával szüretelt peaberry kávéhoz szakértőink olyan pörkölési profilt és megosztott pörkölési eljárást dolgoztak ki, ami kihangsúlyozza a kenyai kávé finom savasságának és gyümölcsös ízjegyeinek eleganciáját. Ez az aromás espresso igazán kellemes meglepetéseket tartogat, hiszen a kandírozott alma, a mazsola, a szeder és a ribizli ízeit idézi.
Fedezze fel a Kenya Peaberry-t az alábbi videó segítségével:
(A magyar felirat megtekintéséhez kérjük, a beállítások pontban állítsa át a felirat nyelvét.)
Elkészítési mód:
Espresso (40ml). Azt javasoljuk, hogy ezt a kávét elsősorban feketén fogyassza, mert profilja így fedezhető fel a maga teljességében, de tejjel, latte macchiato vagy cappuccino változatban is érdemes megkóstolni.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez