Ételek, amik segítenek megvédeni a leégéstől és a nap káros sugaraitól
Zöld tea
A zöld tea mellett a feketének is magas a polifenol tartalma, ezek a vegyületek pedig szintén az UV sugarak elleni védelmet fokozzák.
Brokkoli
Miért lenne érdemes mindenkinek megszeretni ezt a jótékony zöldség félét? Mert a rák természetes ellenszereként számon tartott szulfokarafán nevű antioxidáns nagy mennyiségben található meg benne. Épp úgy, mint a kelbimbóban, a karifolban és a káposztában is.
Görögdinnye
Éljen a nyár, a gyümölcsök, és azon belül is a görögdinnye, amit nem csak azért kell fogyasztanunk, mert nagyon finom. Azért is ajánlott, mert hidratál, magas a C –és A-vitamin tartalma, és szintén nagy mennyiségben tartalmazza a likopin nevű karotinoidot.
Mandula
A magvak és diófélék, mint amilyen a mandula, a napraforgómag és a pisztácia is, nagyon magas E-vitamin tartalommal rendelkeznek. Ez pedig segít abban, hogy a sejtek védve legyenek a nap káros sugaraitól, széppé teszi a bőrt, és lassítja az öregedés folyamatát.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez