Desszert- és kávépillanatok húsvétra
Vaníliás kávédesszert almával és mandulás keksszel
A tökéletesen összeillő textúrák és ízek magával ragadó hangulata teszi egyedülállóvá ezt a vaníliás kávédesszertet.
HOZZÁVALÓK:
6 Nespresso Livanto vagy Ristretto Decaffeinato kávékapszula
2 desszertalma vagy főzőalma (150 g)
6 amaretti (mandulás keksz)
5 zselatinlap
2 evőkanál pirított, szeletelt mandula
4 vaníliarúd, hosszában elvágva
100 g barna nádcukor
150 g tejszínhab
Eszközök:
nagyobb edény
View Espresso csésze
ELKÉSZÍTÉS:
Áztassa a zselatint hideg vízbe, amíg meg nem lágyul. Hámozza meg az almákat, magozza ki és vágja őket 12 szeletre. Vágja félbe hosszában a vaníliarudat, és kaparja ki a magokat.
Helyezze a barna nádcukrot, a kikapart vaníliavelőt és a kettévágott vaníliarudat egy nagyobb edénybe.
Főzzön le 6 kapszula Livanto vagy Ristretto Decaffeinato Grand Cru kávét espresso csészékbe. Öntsön az edénybe 50 ml vizet, tegye fel forrni, és hagyja, hogy a cukor karamellizálódjon, majd adja hozzá a lefőzött kávét. Tegye bele az almaszeleteket, majd főzze 10 percig alacsony hőmérsékleten.
Vegye ki a keverékből az almadarabokat és a vaníliarudakat, ezeket a tálalásig tegye félre. Adja hozzá a folyadékhoz a leszűrt, meglágyított zselatint, és lágy kevergetés mellett hagyja benne feloldódni. Hagyja kihűlni, és tegye hűtőbe. Amikor a zselatin megszilárdult, vegye ki az edényből, és vágja apró kockákra.
Vágja ketté az amaretti süteményeket, és tegye tálkákba. Helyezze rá a kis zselé kockákat, az almaszeleteket és a felvert tejszínhab felét. A tetejét díszítse a maradék tejszínhabbal, és szórja meg pirított mandulaszeletekkel. Öntsön egy kis espresso-t a desszertre, hogy még gazdagabb kávédesszertet kapjon.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez