Anyu főz: különleges karácsonyi levesek
Pezsgős gesztenyekrém-hableves
Hozzávalók (4 fő részére):
- 30-40 dkg gesztenye (készen vett, előresütött, vagy sütőben kb. fél óra elősütött, édes paszta nem jó)
- 1 fej kisebb közepes vöröshagyma,
- kevés vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- kevés húsleves alaplé
- babérlevél
- 1 dl tejszín
- kevés pezsgő
- só, bors, ételízesítő
Elkészítés: A megtisztított, majd apróra vágott vöröshagymát vajon megfonnyasztjuk. Belepréseljük a fokhagymát, majd hozzáadjuk a babérlevelet. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a gesztenyét, majd felöntjük a húslevessel. A gesztenyét puhára főzzük kb. félóra alatt.A babérlevelet kivesszük, és a levest alaposan összeturmixoljuk. Tejszínnel felöntjük és összeforraljuk. Tálalás előtt kevés pezsgőt adunk hozzá és habosítjuk. Valahogy úgy, mint a cappucinót szokás a kis habverővel.
Jól hangzik mindkettő, ugye? No, hát akkor lehet újítani, elkápráztatni vele a családot, vendégeket. A karácsony egy remek alkalom erre!
Szerző: Anyakanyar
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez