A csábító olasz konyha ízei
Bolognai Calzone (töltött pizza)
Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:
15 dkg liszt
1 teáskanál instant élesztő
1 dl langyos víz
1 evőkanál olivaolaj
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
A szósz hozzávalói:
10 dkg marhahús
10 dkg sertéshús
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál olivaolaj
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál oregano
1 teáskanál só
1 teáskanál bors
Csipetnyi cukor
A calzone tészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban, a vizet fokozatosan adagoljuk. Rugalmas tésztát gyúrunk, és meleg helyen, konyharuhával lefedve, duplájára kelesztjük.
Míg a tészta kel, elkészíthetjük a szószt. A vöröshagymát egy serpenyőben, kevés olivaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, ízesítjük sóval, borssal, és tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a fokhagymát, az oreaganot, a bazsalikomot és a cukrot. Addig főzzük, míg a hús megpirul, és a szósz besűrűsödik. Ez kb. 30 perc.
Ha megkelt a tészta, 4 felé osztjuk, és kerek lapokat nyújtunk belőle. A kör egyik felét megpakoljuk szósszal, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. Végül jól összenyomkodjuk egy villával a széleit.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez