A csábító olasz konyha ízei
Az olasz konyha vitathatatlanul sokunk kedvence. Lássunk most pár klasszikus, ugyanakkor isteni receptet.
Spaghetti alla Carbonara
Hozzávalók:
500 g spagetti tészta
200 g bacon (kockázott)
4 db tojás
5 dkg reszelt parmezán sajt
só (ízlés szerint)
Elkészítés:
Forró, sós vízben kifőzzük a tésztát. Amíg a tészta fő, kevés olajon megpirítjuk a bacont. A tésztát leszűrjük, majd visszarakjuk a tűzhelyre, összekeverve a baconnal. Még mindig nem vesszük le a tűzről. Ráütjük a tojásokat, és összekavarjuk. Ha a tojás összeállt a tésztán, levesszük a tűzről és összekeverjük a lereszelt parmezán sajttal.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez