7 ok, amiért érdemes steviát használnod!
Joghurtos- citrusos epertorta steviával (12 szeletes tortához)
Hozzávalók a piskótához :
- 3 db tojás
- 7,5 dkg liszt
- 7,5 dkg cukor helyett 8 szem Sweet ’N Low stevia édesítőszer
A krémhez:
- 2x400 g natúrjoghurt
- 0.5 liter hulala növényi tejszín
- 2 tasak instant zselépor és Sweet ’N Low stevia édesítőszer ízlés szerint
- valamint citrom, narancs, lime héja és leve
Tetejére díszítésnek:
- 50 dkg friss, érett eper
- 0,3 liter eperlé
- 1 tasak instant zselépor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, külön-külön az édesítőszerrel habosra verjük habverővel, majd lassan hozzákeverjük a lisztet, végül előmelegített sütőben 170 fokon készre sütjük. Félretesszük kihűlni.
Elkészítjük a krémet: Használhatunk hidegen keverős instant zselét. A natúr joghurtot keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a stevia édesítőszert, majd a citrusok héját és levét, az előzőleg kemény habbá vert növényi tejszínt és a zseléport. Ezt jól kikeverve egy kemény krémet kell kapnunk, de ez még később a hűtés folyamán szilárdul majd meg.
Az elkészült krémet a tortaformában a piskóta tetejére tesszük, szép simára elegyengetjük.
Az epret ízlés szerint daraboljuk, felezzük vagy szeleteljük, szépen dekoratívan elhelyezzük a krém tetején. Az eperléből az instant zselépor hozzáadásával zselét készítünk, a darabolt eperre öntjük. Hat órát állni hagyjuk a hűtőszekrényben és már tálalható is.
Kellemes, frissítő desszert alacsony szénhidrát tartalommal!
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez