7 gyors és egészséges házi készítésű szendvicskrém recept
Paradicsomos szardíniapástétom
Hozzávalók: 30 dkg paradicsomos szardínia, 8 dkg light margarin/vaj, ketchup/natúr paradicsompüré, mustár, tengeri só, friss citrom leve
A tonhalról szardíniáról lecsöpögtetjük az olajat vagy vizet, villával összetörjük, majd a vajjal/margarinnal kikeverjük; ketchuppal, mustárral és citromlével ízesítjük. Ha a ketchup helyett paradicsompürét használsz, egy csipet só is mehet a krémbe.
Görög sajtpástétom
Hozzávalók: 25 dkg feta sajt, 3 ek. zsírszegény tejföl/natúr joghurt, 1 ek. olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma; oregánó, bazsalikom, borsikafű, rozmaring, petrezselyem, snidling, bors, tengeri só (ízlés szerint)
A feta sajtot villával összetörjük, a zöldfűszereket apróra vágjuk/mozsárban összetörjük. A krémhez hozzáadjuk a tejfölt/joghurtot, olívaolajat, borsot, az apróra vágott fokhagymát, a sót és alaposan összekeverjük.
Juhtúrós körözött
Hozzávalók: 30 dkg juhtúró, 2 ek. light margarin/vaj, 1 kis fej lilahagyma/2 szál újhagyma, 4 ek. zsírzsegény tejföl, 2 kk. őrölt kömény, fűszerpaprika
A lilahagymát/újhagymát apróra vágjuk (vagy lereszeljük), a juhtúrót villával összetörjük, kevés margarint vagy vajat adunk hozzá, őrölt köménnyel, fűszerpaprikával ízesítjük. Sót nem szükséges hozzáadnunk.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez