5 desszert, amit el kell tudnod készíteni, mire 30 leszel
Meggyes piskóta:
Hozzávalók:
3 db tojás
100 ml víz
150 g kristálycukor
200 g búzaliszt
80 ml étolaj
1 teáskanál sütőpor
250 g meggy (magozott)
1 csipet só
Elkészítése: Melegítsd elő 180 fokra a sütőt. A tojásokat vedd ketté. A sárgáját verd habosra a kristálycukorral és a vaníliás cukorral, majd tedd bele a puha margarint, a lisztet, a sütőport, a tejet és a diót. Keverd aztán krémesre. A fehérjét csipet sóval verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd össze a krémes tésztával.
Öntsd kikent tepsibe és egyengesd el. A kimagozott, jól lecsöpögtetett meggyet helyezd vagy a marék lisztbe egyesével félig mártva, lisztes felével a tésztára, vagy a tésztát szórd meg nagyon finoman liszttel, és a meggyet egyenletesen szórd (nem nyomkodd bele!). Ha a meggy nagy, félbevágható. Az előmelegített sütőben kb. 30-40 percig kell sütni. Aztán jöhet a tűpróba!
A végén hagyd kihűlni. Felszeletelve - fogyasztás előtt - pici vaníliás cukorral megszórhatod…
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez