5 desszert, amit el kell tudnod készíteni, mire 30 leszel
Mákos guba:
Hozzávalók:
6 db tejes kifli
450 ml tej
1 db vaníliarúd (belseje és héja)
40 g vaj
75 g mák
75 g porcukor
Ez az eredetileg karácsonyi édesség mára már minden időszakban kívánatos a konyhákban, és rém egyszerű elkészíteni. Az biztos, hogy szükséged lesz hozzá néhány másnapos, szikkadt kiflire, és jó minőségű mákra, amit cukorral és vaníliával kell összepirítani. A másnapos, szikkadt kifliket karikára vágjuk, leöntjük a vaníliás cukorral ízesített forró tejjel. Ha a kifli fölszívta a tejet, megszórjuk a cukros mákkal és azonnal tálaljuk. Jó étvágyat!
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez